Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори за ситуацията в клуба пред акционерите. Легендата разкри първите стъпки, които могат да се предприемат за излизане от финансовата криза.

"Има едни 5 млн. лв от януари насам, които са дамоклевият меч за нас. Трябва да се опитаме да запълним тази финансова дупка с общи усилия и едва след това да мислим за футболисти, школа, администрация. Не съм казвал, че 10 хиляди лева ще е максималната заплата. В този момент не мога да кажа, че и хиляда лева ще е максималното възнаграждение", започна Сираков.

"Разбира се, не можем да бъдем чак толкова черногледи. Доста неща се опитваме да свършим, с много хора се виждаме, но… Какви са първите стъпки, които трябва да направим и как да запълним дупката? На първо място – изходящи трансфери. Проблемът на този етап е, че в повечето страни прозорецът не е отворен. Има определен интерес към няколко наши играчи, но не са толкова много. Това е най-прекият и реален път да стъпим поне на нулата, защото със задълженията сме много под нея."

"Стартира кампания с абонаментни карти – благодарение на феновете Левски още диша. Надяваме се от първи август да стартираме кампанията и с членски карти. Обсъждат се няколко варианти. Искаме да има няколко вида такива карти – нормална, сребърна, златна, платинена. Това също е перо, което не трябва да подценяваме. Там имаме огромен потенциал. Надявам се да се появят по-сериозни спонсори. Тогава вече можем да планираме по-внимателно и по-спокойно нашето бъдеще", добави Сираков.