Голмайсторът на Марица - Мариян Тонев, е попаднал в полезрението на треньора на Левски Станимир Стоилов, пише "Тема спорт". Нападателят прави отлични мачове от началото на сезона във Втора лига. 

Преди това Тонев бе голмайстор на Черноморец Бургас. Той е на 22 години и е юноша на Берое. Според ръководството на пловдивския клуб голаджията има договор за още две години. Президент на клуба е Христо Христов, който преди време анонсира, че ще се кандидатира за шеф на БФС, но след последните съдебни решения и разправии между Боби Михайлов и претендента Бербатов не се е появявал в медийното пространство.

Марица разполага с достатъчно опции в атака и през зимната пауза може да си позволи да преговаря с Левски за правата на Мариян Тонев. Симеон Вешев от Струмска слава и бившият национал и голмайстор на Левски Валери Домовчийски са другите варианти пред треньора на втородивизионния тим от Кършияка Николай Димитров.

Левски няма много варианти на върха на атаката, Билал Бари още няма гол в официален мач за тима вече в 23 срещи. Мартин Петков и Марин Петков все още не впечатляват дотолкова, че да спечелят титулярна фланелка. С оглед крайно ограничения бюджет за селекция от "Герена" няма да могат да си позволят скъпи попълнения.

Идеята с Мариян Тонев е да се плати минимална трансферна сума на Марица с опция при последваща продажба клубът от "Кършияка" да получи добър процент. Сините ще продължат да следят изкъсо изявите на набелязания играч, както и ще проучват навиците му и извън терена. Треньорът на Левски държи да знае всичко за характера на футболистите, преди да реши да купува.