Ръководството на Левски прави опити да се раздели с едно от новите си попълнения. Сините пробват да разтрогнат договора на защитника Анте Блажевич, който пристигна на „Герена“ в края на май и подписа контракт за срок от две години, пише Тема спорт.

Причината за желанието на столичани е недоволството от страна на треньора Станимир Стоилов. Мъри не е останал впечатлен от качествата на хърватския бранител и от клуба са предприели действия за прекратяване на контракта по взаимно съгласие, но засега удрят на камък.

Анте Блажевич взе участие в три контроли на сините до момента, изигравайки 154 минути, и се отчете с две асистенции.Дошлият от Железничар футболист не показва очакваното ниво и Станимир Стоилов е отчел като грешка привличането му. Оказало се е, че предварителните нагласи към него не са се припокрили с действителността.

Юношата на хърватския гранд Хайдук Сплит Анте Блажевич бе взет за заместник на Драган Михайлович. Той напусна „Герена“ след края на сезона. Договорът му изтече и не бе подновен, тъй като бранителят не успя да се разбере с ръководството за продължителността на контракта си. Михайлович искаше договор за две години и бе готов да приеме предложената му заплата, но от „Герена“ му направиха оферта за контракт от един сезон, което сложи точка на преговорите.

Новото попълнение Блажевич дойде с надеждата за по-голяма агресивност и стабилност на десния фланг, но след първите му изяви със синия екип Станимир Стоилов е преценил, че няма да му свърши работа, и е говорил с ръководството за раздяла със защитника. За момента Блажевич отказва да разтрогне договора си и ръководството на сините обмисля как да процедира. На този етап фаворит да започне като титуляр в дясната зона на защитата е Патрик-Габриел Галчев.

Снимка: Lap.bg