Старши треньорът на Левски (Сф) Станимир Стоилов поиска поне 30 дни пауза между двата полусезона на първенството заради кратката едва 10-дневна такава между двете първенства. Сезоните бяха разделени от по-малко от две седмици заради Световното първенство в Катар, което ще се проведе през зимата.

Също така Стоилов говори и за наказанието, наложено на клуба лишаване от домакинство, в последствие заменено с игра пред празни трибуни. То трябва да бъде изтърпяно в мача с Ботев. От Герена внесоха жалба до Апелативната комисия, чието първо заседание по темата не даде резултат – решението беше отложено.

Левски заяви като клуб да има минимум 30 дни пауза. След като имаш 10 между 12 месеца непрекъснат състезателен цикъл, е нормално да търсиш по-голяма пауза. Тази пауза ще е благоприятна за първенства като нашите - така или иначе в началото на декември излизаме в почивка. По-страшното е, че февруари започваме рано където условията ще са тежки. Като ескимоси сме до края на март месец, но футболът продължава да не взима решения за това", каза Стоилов по въпроса с паузата между двата полусезона.

Първенството трябва да приключи до 15-и ноември, след което обаче ще се играят един или два кръга от турнира за Купата на България. Календарът е съобразен с изискването на ФИФА да не се играят мачове от първа дивизия, в която и да е страна, по време на Мондиал 2022 в Катар.

"На мача с Ботев Пловдив при всички положения ще има фенове на Левски. Може би се бавят с решението, за да се изчисти цялата тази история. Ние имаме претенции, че нещата не са така както са казани. Нямам представа как са описани. За мен пейките са достатъчно защитени. Ако е имало удар в крак или нещо такова, е изключително неприятно, каза Стоилов относно наказанието на Левски за игра при закрити врата.