Датчанин ще бъде силната фигура в Левски, ако се стигне до смяна на собствеността и мажоритарния пакет акции от ръцете на Наско Сираков премине в сейфа на компания, контролирана от сръбския магнат Драган Шолак. Това ще е Расмус Анкерсен. 39-годишният датчанин е главен изпълнителен директор и съосновател на „Спорт Рипъблик“, компанията под шапката на „Юнайтед груп“, която ръководи придобитите от „майката“ футболни клубове.

През последните седем години Анкерсен е работил като футболен директор. От 2015 до 2021 година ръководи отдела в Брентфорд, като завършва работата си с промоция на тима във Висшата лига за първи път от 74 години през май 2020 година.

През същия период от време Анкерсен е бил и изпълнителен директор в датския Мидтиланд, като е част от най-успешния период в историята на клуба, класирайки се за груповата фаза на Шампионската лига през 2020 година. По същото време в отбора бе бившият футболист на Левски Божидар Краев. Анкерсен е и автор на няколко книги за развитието на таланти, включително „Ефектът на златаната мина“ и „Глад в рая“. Той все още има дял в Брентфорд и Ankersen INC Ltd.

Именно Расмус Анкерсен е човекът, който вече е провел разговори със Станимир Стоилов. Той се е поинтересувал от какво се нуждае треньорът, за да върви Левски във възходяща линия.

Интересното е, че датчанинът дърпа конците във всички клубове, които са собственост на „Спорт Рипъблик“. Той има водеща роля както в английския Саутхемптън, така и в турския Гьозтепе. Ще бъде с такава и на „Георги Аспарухов“.

Сделката за собствеността на Левски е на финалната права. А сегашният собственик Наско Сраков вече обяви, че е на път да изстреля клуба в друга орбита, явно визирайки точно нея.