След трансфера на Георги Миланов, треньорът на Левски Станимир Стоилов ще загуби играч, който можеше да действа на три позиции в халфовата линия.

30-годишният футболист бе ползван най-често като плеймейкър и заставаше малко зад изнесения напред нападател в схемата 4 – 2 – 3 – 1, а имаше моменти, когато запълваше празнините и в средата на терена, където пред защитата действат Андриан Краев и Филип Кръстев. При отсъствие на един от двамата Миланов заемаше неговата роля и с опита си се справяше отлично и в тази си роля. Той можеше да бъде позициониран и на левия фланг на нападението, където с по-силния си ляв крак доставяше остри центрирания в съперниковото наказателното поле, пише "Тема спорт".

При липсата на Георги Миланов Мъри вече е направил плановете си кои играчи да го заместят подобаващо. Ивелин Попов и Илиян Стефанов могат да действат зад гърба на нападателят.

През първия полусезон двамата бяха ползвани по-често в ролята на водачи на атаката, но на всички при сините е ясно, че силните им страни и предпочитания са да играят в по-задни позиции. Вече бе споменато, че Левски ще привлече Асен Чандъров за заместник на Миланов, а 24-годишният играч на Септември София ще трябва да се бори за титулярно място в средата на терена с Филип Кръстев и Андриан Краев.

Снимка: Lap.bg