Левски приключи със зимната си селекция, пише „Тема Спорт“. На „Герена“ няма да се осъществяват входящи и изходящи трансфери. Прозорецът в България отвори на 1 февруари и затваря в последния ден на месеца, но сините няма да се възползват от него. До момента столичани привлякоха трима нови – централният защитник Кристиан Димитров, халфът Асен Чандъров и нападателят Рикардиньо. В същото време Левски продаде Георги Миланов на тима от ОАЕ Ал Дафра, трансферира Здравко Димитров на турския Сакаряспор и прати под наем Нейтън Олдър в Спартак Варна до края на сезона.

На „Герена“ не се очакват свежи средства за трансфери, както и няма да бъдат продавани основни играчи. Сините искаха да привлекат мароканеца с испански паспорт Джавад Ел Джемили от кипърския Акритас, но двете ръководства не успяха да стигнат до съгласие и крилото за момента остава на Острова на Афродита, въпреки че се бе разбрал за личните си условия с Левски. От „Герена“ искаха да го вземат без да плащат трансферна сума за него или тя да бъде минимална, като настоящият му клуб щеше да запази процент от бъдеща продажба.

Към футболисти на сините също имаше много апетити. Най-желаният през зимата бе Хосе Кордоба, като за него бяха отхвърлени добри оферти от руския Сочи и Ню Йорк Сити, както и такива от Испания и Турция. Унгарският Фехервар желаеше Андриан Краев, но и до негов трансфер не се стигна. Интерес имаше и към Ноа Сонко Сундберг, Велтон и Филип Кръстев. Последният ще остане поне до лятото на „Герена“, след като от „Сити Футбол Груп“ го информираха, че има оферти към него, но до прекратяване на наема в Левски, не се стигна.

Станимир Стоилов наскоро бе категоричен, че предпочита клубът да покрива дълговете си, отколкото да се привличат нови играчи. Желанието на Мъри преди това бе да не се продават основните футболисти, което бе уважено от ръководството и 55-годишният специалист запази гръбнака на отбора за пролетния дял на шампионата.  

Снимка: Lap.bg