Бившият футболист на Левски Петър Курдов се изказа остро в типичния си стил за представянето на тима срещу Черно море и думите на Станимир Стоилов преди и след двубоя. Големият нападател от близкото минало сподели мнението си за отказа за продажба на основни футболисти и вижда ли сините с квота за евротурнирите в края на сезона.

Г-н Курдов, Левски загуби първия си мач през пролетта от Черно море. Какво ви направи впечатление в двубоя?

Нещата много пъти съм ги казвал и накрая излизам злодей. В мое предишно интервю казах, че когато печелехме отличията в България, тогава имаше далновидни ръководители, лека им пръст. Ходехме на лагери в Долна Баня, Кърджали и Русия. На същите климатични условия. Не е тайна кой плати лагера на Левски в Дубай. Може много да се говори и за футболистите, които са в титулярния състав, но кой съм аз да давам оценка.

Къде допусна грешки Левски срещу Черно море? Можеше ли да е по-агресивен в атака или, както споменахте, не бе избран правилно титулярният състав?

Играчите не знаят ли за какво излизат на терена? Според мен мачът трябваше да се играе в Дубай. Всеобщо мнение е, че само това, че бяха на лагер там, сините трябваше да победят с 3:0. На всичкото отгоре смениха часа на срещата заради бащата на правилния футбол Станимир Стоилов. Вместо в 17:30, както играят всички отбори в България, му го направиха в 12:30 часа. Сега имало хора, които злобеели. Нормални ли са? Нападнаха Гонзо и го навряха да не казвам къде. Хубаво каза, че в националния отбор трябва да играят българи. Докога ще си затваряме очите и ще му търпим капризите на този треньор? Алармирам отдавна, че нещата не са добре на „Герена“. Защо искат да ни вменяват тяхната истина със Сираков? Ако беше някой друг български наставник, досега да му бяха „отрязали главата“. Играта няма да я коментирам. Хората видяха за какво става въпрос.

Това бе и девети пореден мач без победа за Левски…

Чета и слушам коментарите на обикновените фенове, които обичат Левски. Кому бе нужно да се ходи на подготовка в Дубай?! Смятате ли, че тези футболисти, които сега са в отбора, заслужават заплатите, които взимат? Задълженията на клуба с всеки изминал ден нарастват и се правят неща, все едно ги няма тези проблеми.

Трябва ли цялата вина за загубата да падне върху Николай Михайлов?

Абсолютно не, но и друг път са ставали проблемни неща пред вратата на Левски. Човешко е, греши се. Николай също е обикновен човек. Не може цялата вина да се хвърли върху него. Нали затова има треньори. Миналата година се говореше, че младите ще пазят, а Ники го хвърлиха в нафталина. Сега друга песен. Защо искат да си измиват ръцете с него? После можеше да се създадат възможности за изравнително попадение, а и обрат, но – нищо.

Правилно ли бяха отказани продажбите на някои от основните футболистите?

Сега всичко в клуба е под зоркото наблюдение на голям брой хора и няма как да се приберат комисионни. Така поне чух, нищо не твърдя, за да не бъда обвиняван пак.

Смятате ли, че Левски може да стигне до място в евротурнирите, след като отборът е извън шестицата?

Под шеговита форма казах, че Къци, който се грижи за стадиона, може да смени Станимир Стоилов, защото и с него Левски ще е на шесто-седмо място. Не виждам кой знае каква промяна в отбора, както и в отделните линии. Едно и също. Поне, когато си направил тези неща, наведи главата и не търси оправдания. Имало хора, които мразели Стоилов. Кой ще го прави, ако побеждаваш? За какво? Той ли е най-големият красавец? Видяхте го Илиан Илиев. Скромно, призна, че са го надиграли, но не се оплаква, работи правилно. Да го чухте да иска промяна на часа или да не се играе на този заледен терен? Не, нямаше такова нещо. Но на „Герена“ сега са богоизбраните. Наближава времето, когато двамата (б.а. – Станимир Стоилов и Наско Сираков) ще ги изгонят с камъни. Заблудата не може да продължи дълго.

Мартин Владимиров, в-к Тема спорт

Снимка: Lap.bg