Крилото на Левски Роналдо е под въпрос за баража срещу Арда. Решителният плейоф за Лигата на конференциите е в неделя от 19:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

Бразилецът изкълчи глезена си в навечерието на дербито с ЦСКА (0:2) и отпадна от групата на сините. От медицинския щаб правят всичко по силите си, за да възстановят 22-годишния атакуващ футболист за важния мач с Арда. В момента на „Герена“ не са големи оптимисти, че това може да се случи и се очаква в заключителните часове преди двубоя да стане ясно състоянието му на готовност.

Днес столичани ще подновят тренировки и ще стартират подготовката си за баража с кърджалиици, като очакванията са, че Роналдо ще липсва от заниманието. Бразилецът изигра 41 двубоя във всички турнири през този сезон, в които вкара пет попадения.

Треньорът на сините Елин Топузаков направи експеримент, който не се получи по време на дербито с ЦСКА. От първата минута като титуляр на десния фланг стартира Ивелин Попов, но опитният футболист не успя да се справи със задачата и често оставаше изолиран от играта, не изостраяше атаките, като липсваха и нужните центрирания към Рикардиньо. На крилото често се озоваваше и Илиян Стефанов, но и при него, както и при Попето, липсва необходимата скорост. Едва ли Топузаков отново ще прибегне до такъв ход, ако Роналдо не бъде възстановен.

Опциите пред него са две – Марин Петков или Джавад Ел Джемили. Първият влезе като резерва именно на мястото на Ивелин Попов в 59-ата минута срещу ЦСКА и дори бе близо до гол, но стреля право в тялото на Густаво Бусато. Испанецът с марокански корени стартира като титуляр при загубата с 2:3 от Лудогорец в Разград и се понрави с играта си, но срещу червените остана неизползвана резерва.

Очакванията са, че наставникът на сините няма да прави други промени в предни позиции, като единствената дилема пред него е поста на плеймейкър, но по всяка вероятност Топчо ще се довери на опита на Ивелин Попов, а Илиян Стефанов ще остане като жокер от резервната скамейка. Сред титулярите ще се завърне и Филип Кръстев.

Снимка: Lap.bg