Легендарното дясно крило на Левски – Войн Войнов – сподели пред „Мач Телеграф”, че „сините” трябва повече да съжаляват за изпуснатата победа в дербито.

„На първо четене равностоен мач, но Левски проигра последните положения в мача и трябва да е по-недоволен от това равенство. Тази възможност за Роналдо в края беше на пръв поглед чиста ситуация и на всички левскари ни се искаше да стане гол, но реално много трудно можеше да се случи. Бусато бързо го затвори и топката нямаше как да мине, за което трябва да се отдаде заслуженото и на вратаря на ЦСКА. Може би Роналдо трябваше да потърси комбинация. Но в такива моменти нямаш време да мислиш, трябва да се взимат бързи решения и понякога те се оказват грешни. Аз бях убеден преди мача, че няма да го загубим, хващах и басове за това. Мисля, че Николай Костов и момчетата трябва да бъдат похвалени за начина, по който се противопоставиха на ЦСКА”, започна Войнов.

“Червените” като настроение бяха по-добре от нас преди дербито след силното им представяне срещу Локомотив Пд в предишния кръг”, добави той.

„Николай Костов много добре си подреди отбора. Бих го поздравил и за двойната смяна накрая, когато вкара Ел Джемили и после го замени. Явно го е пуснал с конкретна задача, която той не изпълни. Загуби два пъти топката и последваха опасни атаки за ЦСКА. Такива треньорски решения са неприятни за футболиста, който бива заменян, но и самият той трябва да си направи изводите защо стана така”, продължи Войн Войнов. Той сподели мнението си за грешката на Пламен Андреев и какво очаква да се случи в борбата за първите места до края на сезона.

„Не бива много да се говори за грешките на Пламен. Той е млад вратар, а младите вратари растат с такива грешки. За съжаление те винаги се виждат и са за сметка на отбора. Няма какво да дълбаем толкова. Не се разбраха в тази ситуация с Кристиан Димитров и за съжаление ЦСКА се възползва. Андреев си има треньор и той ще му каже къде е сбъркал. Мога да обобщя, че Николай Костов проведе по-добре мача от своя опонент Ел Маестро и беше с едни гърди пред него. Оттук нататък Левски трябва да печели. Особено срещу по-слабите отбори. С този треньор, с това ръководство и тази публика съм сигурен, че до края ще сме в борбата за титлата. Вярвам, че и през зимата ще се вземат 2-3 качествени попълнения, с които класата ни ще се вдигне още. Радвам се, че виждам положителни неща и че имаме потенциал, който при добра селекция през зимата ще стане още по-голям”, завърши Войн Войнов.