Левски ще направи страхотен трансферен удар с продажбата на Дарлан.

"Мач Телеграф" пише, че китайският клуб, който днес трябва да финализира сделката, ще плати между 700 000 и 800 000 долара за правата на бразилеца в зависимост дали "сините" ще запазят процент от бъдеща продажба на играча. 

Сумата е впечатляваща от една страна, защото "сините" взеха без пари халфа преди малко повече от 6 месеца, а отделно - той в никакъв случай не може да се определи като титуляр. Твърди се, че 30% от парите по сделката ще отидат в Гремио. Тимът от Порто Алегре си запази сериозен пай от него, след като през лятото пусна Дарлан без пари в Левски. Това бе като бонус покрай сделката с Рикардиньо, която дойде преди това.

Снощи Дарлан трябваше да мине медицинските прегледи и днес трансферът да бъде обявен. Преди няколко дни бразилецът напусна лагера на "сините" в Турция, за да пътува до Китай, след като се разбра за личните си условия с новия си клуб.

Халфът има общо 18 мача със синята фланелка във всички турнири, с 1 отбелязан гол и 2 асистенции. Пазарната му цена, когато стъпи на „Герена“, беше 1,2 милиона евро, а в момента „Трансфермаркт“ го оценява на 1,5 милиона евро.

Снимка: БГНЕС