Треньорът на Левски – Николай Костов бе видимо доволен след успеха на възпитаниците си над Динамо Киев. Специалистът не пропусна да похвали играчите за старанието им.

Костов също така обяви, че очаква отборът да се подсили с още нови попълнения. Той засегна темата и за изходящите трансфери и призова „началниците“ да говорят за продажбите на играчи.

„Доволен съм, тъй като най-после победихме. Видях в този мач, че нашите играчи развиват нашите идеи, това, което тренираме. Стават и по-уверени. Изиграхме две много добри игри срещу Олександрия и сега срещу Динамо. Първият мач загубихме, но бяхме добре сложени по терена. Днес също ни се получиха нещата и държахме максимално далеко противника. Успяхме да победи и смятам, че е заслужено“, започна коментара си Костов.

„Най-много в такъв момент ме радва старанието и взаимодействията. Вече някои от тях и трансформациите по фланговете затрудняват съперниците ни и смятам, че добре се справяме в този аспект. Тактически стоим добре на терена“, продължи специалистът.

„Левски трябва винаги да се стреми да подобрява играта си. При нас постоянно заминават футболисти, идват други. Докато се адаптират към играта, не е просто това нещо. Апелът ми към феновете е да имат търпение. Изживяваме труден период за целия клуб. Полагаме усилия поне игрово да изглеждаме добре и да се представим добре в шампионата. Изостанахме там с точките и трябва да наваксаме. В този лагер имаме възможността да пробваме различни варианти по време на тренировки и мачове. Има достатъчно срещи, в които да го правим. Доволен съм най-вече от старанието“, подчерта той.

„Очакваме във всички линии да имаме качествени играчи. Сега е труден трансферният период. Не е лесно да намираме такива футболисти. Не искаме да взимаме играчи, които не сме убедени,че ще ни свършат работа. Надявам се да се окомплектоваме максимално добре. Още утре може да видим в игра уругваеца. Имаме контрола с младежите. Предприехме хода на взимането му, след като се зашумя около Хосе и трябваше да предприемем нещо, за да имаме централни защитници. Не значи това, че Хосе е близо да напусне. Началниците са тук и е добре те да отговарят на тези въпроси“, призна наставникът на „сините“.

„Във всички линии имаме нужда от играчи. Не искам да изглежда така, че само искам. Разбирам в какво положение е самият клуб. Всички полагат максимално усилия. Надявам се да има още играчи, които да се присъединят към нашия отбор“, завърши  Костов.