Бразилецът Уелтън продължава да поддържа форма с Левски, въпреки че в неделя сутринта бе обявена продажбата му в Гамба Осака. След днешното занимание на „сините“ той отговори на няколко бързи въпроса на колегите от „Dsport“.

 „Не мога да говоря много за моя трансфер. Много съм щастлив, но в същото време съм и малко тъжен и разстроен, защото си тръгвам от Левски. Това са нещата от футбол. Случват се така. Времето, което прекарах тук ме прави много щастлив“, бяха първите думи на доскорошната звезда на „сините“.

„Думите, които ви казвам са гарантирани. Имах много добри моменти. Благодаря на привържениците на Левски. Оставам ангажиран към клуба. Чувствам се като в моя дом тук, но във футбола нещата се случват по този начин“, продължи Уелтън, който получи огромно уважение от привържениците на Левски в последните дни.

„Продължавам да тренирам с отбора, защото трябва да поддържам форма и да отида подготвен на новото място. Искам да отида в добро състояние и заради това работя с отбора.

Попитан за отношенията му към феновете и неговите съотборници в отбора, а той отговори по следния начин: „Невероятни са и го казвам без капка съмнение. Най-добрата публика пред която съм играл някога. Пожелавам им цялото щастие. Давах 100 % за тях. За съотборниците също казвам, че са невероятни момчета. Не вярвам, че сме само приятели, а мисля, че сме семейство. Ще си направя снимка с целия отбор“.

На въпроса дали би се върнал да играе отново за Левски, Уелтън отговори така: „Може да се случи! Не мога да дам точна дата. Ще се радвам един ден да се върна и да играя за Левски“.

За финал на краткото интервю Уелтон каза на български: „Благодаря за всичко!“