Левски най-вероятно ще продаде в Турция по време на лятната пауза Джавад Ел Джемили. „Мач Телеграф“ съобщава, позовавайки се на сигурен източник, че за мароканеца, който има испански паспорт, в клуба е получена официална оферта от елитния Карагюмрук.

На този етап турците предлагат 500 000 евро за Ел Джемили, който към днешна дата е водещ голмайстор на „сините“ с 8 гола, колкото има и Рикардиньо. Преговорите са все още в начална фази и се очаква сумата да скочи с 200-300 хиляди евро.

Така Джавад Ел Джемили може да се окаже третият продаден футболист от Левски по време на лятната пауза. От „Герена“ разкриха, че със сигурност след края на сезона ще бъдат трансферирани други двама от футболистите – Рикардиньо и Хосе Кордоба. Ръководството е обещало и на двамата продажби, след като клубът отхвърли през последната година няколко оферти за тях.

Очаква се, че Левски ще вземе общо 4 000 000 евро от тези два сделки – 1 милион за бразилеца и 3 за панамеца. Интересът към тях е солиден, а наскоро за Рикардиньо имаше официална оферта и от чешкия Виктория Пилзен и от руския Сочи. Те обаче бяха отхвърлени, защото Левски вече беше продал Роналдо и Уелтън и щеше да остане съвсем без футболисти в атака.

Очаква се ръководството на „сините“ да отговори на предстоящите 3 продажби с минимум 5 попълнения. Клубът вече гледа усилено за нови играчи. Основна цел отново е пазарът в Бразилия. Левскарите дори пратиха асистента на Николай Костов -Краси Петров-Ромата – да гледа набелязаните за трансфер на „Герена“ на място. Той остана в Бразилия около седмица, а според запознати е свършил добра работа там.

Снимка: Lap.bg