Стамен Белчев е работил с пo-голямата част от играчите на ЦСКА. Той вече е водил 10 от тях, всичките на "Армията", припомня "Тема Спорт".

През целия престой на Белчев (ноември 2016 г. - май 2018 г.) в състава бяха Малинов, Пинто и Чорбаджийски. В дубъла на "червените" със Стамен работеше с Пламен Гълъбов, който записа и едно участие при него в представителния тим. Антов пък записа своя дебют в елита именно при Белчев през април 2018 година. По един сезон с наставника работеха Енрике, Тиаго и Черниаускас, които бяха привлечени през лятото на 2017 г. А Жеферсон и Джеси бяха в ЦСКА с Белчев през пролетта на 2018-а.

В допълнение, хасковлията е бил треньор и на трима от преотстъпените в момента играчи. Митков, Лясков и Тонислав Йорданов играха за дубъла на "армейците" при него. А конкретно Тонислав беше с наставника и във втория състав на Литекс. Така обстановката за Белчев е много позната, а немалка част от играчите са и напълно наясно с неговите изисквания.

Трябва да се отбележи, че двама от тях са напускащи - Пинто и Джеси, а вероятно и Чорбаджийски, освен ако Белчев не се застъпи за неговото оставане. Божидар беше твърд титуляр и дори капитан при специалиста.