Стефано Белтраме, италианският офанзивен халф на ЦСКА, разкри какво се е променило в отбора след идването на Стамен Белчев. Бившият футболист на „Ювентус“ говори пред „Ла Стампа“, а похвалите към наставника са впечатляващи.

„Стамен Белчев е много подготвен треньор – твърди цитираният от "Труд" Белтраме. – Иска ЦСКА да играе бърз футбол, топката да е на земята, играчите трябва да демонстрират характер и дисциплина. Визията му е много близка до моята.“

За Белтраме черешката на тортата в българския му престой е участието в Лига Европа. „Живеем в извънредна ситуация – продължи халфът. – Малко е тежко, защото веднага започваме новия сезон. Искам да се включа още от началото. Имам договор за още една година и ще се опитам да се възползвам максимално от шанса да играя в ЦСКА.“

След контролата срещу „Пирин“ продължи само едно полувреме заради проливна буря миналия уикенд, „червените“ организираха учебна игра при закрити врати срещу „Литекс“. 

Белграме бе един от голмайсторите за победата с 5:2. Два пъти се разписа Рафаел Енрике, вкарал и срещу „Пирин“. Останалите попадения бяха на нападателите Томи Юрич и Ахмед Ахмедов. Официалното представяне на ЦСКА за новия сезон е в петък срещу „Монтана“ на „Българска армия“, но без публика.