Чуждестранните играчи, които напуснаха ЦСКА в края на миналия сезон, все още не са подписали догово­ри с нови отбори, показа проверка на "Тема Спорт". 

Контрактите си с червени­те разтрогнаха Раул Албентоса (31 г.), Денис Давидов (25 г.) и Върнан Анита (31 г.), а този на Рубен Пинто (28 г.) изтече. 

През месец май с червените се раздели и Вив Соломон-Отабор, който в английските медии се оплака от расистки обиди. В самия край на сезона с червените разтрогна и литовският страж Витаутас Черниаускас, който също е без отбор.

Справката на "Тема Спорт" показа, че нито един от напусналите все още не се е обвързал официално с нов клуб. Най-близо до тран­сфер е Едвин Джеси, който също се раздели с армейци­те. 

Ганаецът най-вероятно ще продължи кариерата си в Норвегия, където е желан от гранда Молде. Интерес към него проявява и турски клуб. Опитният Върнан Ани­та пък е започнал трениров­ки с английския втородивизионен Шефилд Уензди. На Острова му е познато, тъй като там е носил екипите на Лийдс и Нюкасъл.