Бившият национал Красимир Чомаков говори за раздялата си с ЦСКА. Той бе част от щаба на Бруно Акрапович, но бе освободен от клуба след назначението на Любослав Пенев. 

"Приех всичко нормално. Не е имало драма. Това е част от живота, от футбола… Аз вече казах, че си тръгвам с високо вдигната глава и напускам през парадния изход. Така го направих като футболист, така го правя и сега", сподели Чомаков пред "Тема Спорт".

"Относно емоцията – за мен емоцията, свързана с ЦСКА, винаги ще съществува. Тя не е свързана с моето напускане. Тя е свързана с тези четири букви и ще е жива винаги. Искам да благодаря на ръководството, че ми даде шанса да изпитам тези прекрасни моменти като част от треньорския щаб.

Г-н Стоилов ми се обади. Всичко беше в реда на нещата. Извика ме, съобщи ми решението, благодари ми за работата, стиснахме си ръцете. Това е.

Всеки един момент бе много щастлив и ползотворен за мен. Изживях страхотни емоции, свършихме много работа, постигнахме значими резултати на международната сцена. Завинаги ще пазя спомена от успехите над БАТЕ Борисов, Базел, Рома. От всеки треньор, с когото работих, научих нови неща, натрупах опит.

Единственото, което ми липсваше, бе, че при постигнатите победи нямаше фенове на трибуните. Тогава емоцията щеше да е много по-силна, много по-голяма", заяви още бившият футболист на ЦСКА.

Красимир Чомаков коментира и сагата около раздялата с французина Юнус Санкаре.

"Санкаре е професионален футболист и поведението му беше професионално. Там имаше други неща, които, ако зависи от мен, ще си останат в кухнята. Няма какво да кажа по тази тема.

На този етап все още не съм решил какво ще правя. Ще си почина, ще помисля. Аз винаги ще бъда част от ЦСКА и ЦСКА ще бъде част от мен. На момчетата казах "Довиждане", а не "Сбогом". И да, надявам се един ден да се завърна на "Армията".

Не съм говорил с Любо Пенев, няма какво да си кажа с него", завърши доскорошният асистент в ЦСКА.