ЦСКА и Арда завършиха при резултат 1:1 в среща от 23-тия кръг на Първа лига, която бе играна на стадион "Българска армия".

Двубоят бе изключително интересен, отворен и динамичен, в който "армейците" изпуснаха победата в добавеното време на мача.

Червените излязоха напред в 68-мата минута, когато Жорди Кайседо се възползва от центриране на Федерико Варела и с глава прониза гостите. В добавеното време на срещата реферът отсъди изключително спорна дузпа за гостите, която Тонислав Йорданов превърна в гол и донесе точката на Арда.

Равенството оставя ЦСКА на трето място с 44 точки, а Арда заема 4-та позиция със своите 44.


В първите минути домакините се настаниха в половината на Арда и създадоха няколко опасни атаки, а най-опасната от тях се случи в 9-тата минута, когато Греъм Кери центрира опасно в наказателното поле, но топката дойде малко дълга за Жорди Кайседо и той не успя да я засече.

В 17-тата минута пресата на ЦСКА даде резултат и "армейците" отнеха топката в опасна зона. Варела изведе Кайседо по страхотен начин, но нападателят на червените си поведе малко по-дълго и тя стана лесна плячка за стража на гостите.

Малко след това отново Варела центрира, този път от корнер и Амос Юга пропусна отлична възможност. Той бе непокрит на задната греда и не успя да уцели вратата от упор.

Първото чисто положение за Арда дойде 10 минути преди края на полувремето. Деян Лозев елиминира Кери и центрира остро в наказателното поле. Тонислав Йорданов шутира и Густаво Бусато извади невероятен рефлекс. С една ръка успя да отрази удара и топката се отби в гредата.

Малко по-късно отново Бусато реагира блестящо след страхотен изстрел отдалеч и опази вратата си.

Станахме свидетели на едно доста силно първо полувреме, но за съжаление голове липсваха и двата отбора се прибраха на почивка при резултат 0:0.

Две минути след подновяването на играта Греъм Кери завъртя топката от малък ъгъл и нацели напречната греда. Обещаващо начало на втората част.

След поредното изпълнение на корнер в 65-тата минута отново Кайседо стреля с глава, но твърде неточно.

Натискът на "армейците" се засилваше и в 68-мата минута ЦСКА успя да открие резултата. Варела сервира топката на главата на Жорди Кайседо, който този път бе точен с глава и червените взеха заслужен аванс.

В добавеното време на мача реферът отсъди изключително спорна дузпа за гостите. Зад топката застана Тонислав Йорданов и технично прати топката във вратата.

ЦСКА - Арда 1:1

Голмайстори:

1:0 - Кайседо 68'
1:1 - Йорданов 90' дузпа

ЦСКА: 1. Бусато, 3. Жеферсон, 5. Варела, 4. Кох, 8. Кери, 10. Йомов, 11. Занев, 14. Кейта, 19. Турицов, 21. Юга, 30. Кайседо

Арда: 36. Симеонов, 8. Желев, 11. Георгиев, 17. Коконов, 19. Руменов, 20. Лозев, 27. Мартинов, 33. Тилев, 71. Крумов, 80. Котев, 98. Йорданов