Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев не е променил решението си отпреди няколко месеца да спре да се занимава с футбол. Това заяви изпълнителният директор на "червените" Пламен Марков на днешната пресконференция. 

"Гриша Ганчев не ме е упълномощавал за неговото оттегляне или оставане в клуба. На този етап в сила е становището му, което той е казал последно. Не мога да се ангажирам със срок докога. Всеки има правото да тълкува въпроса така, както го вижда най-добре. Като игра на "тука има, тука няма" е. Надяваме се като клуб г-н Ганчев и г-н Инджов да продължат да финансират клуба. За шест години показаха, че клубът може да се развива без никакви финансови проблеми, всичко се плаща без забавяне - заплати, премии. Клубът постига и възходящи резултати", каза Марков.

Той говори и за новия спонсор на ЦСКА. Gol.bg вчера пръв обяви, че от него "армейците" ще получат 4,5 млн. лв. "WINBET става наш генерален спонсор, логото им вече ще бъде на лицевата страна на фланелката. Надявам се да продължим по същия начин, както досега. ЦСКА е финансово обезпечен за цялата календарна година, ще разчитаме бюджетът да става все по-стабилен, за да удовлетворява вижданията на спортно-техническото ръководство. Наличието на WINBET и другите наши спонсори е изключително важно в условията на пандемията", добави Марков.

Относно вчерашната среща с кандидат-президента на БФС Димитър Бербатов, той заяви: "Бях поканен в лично качество от Димитър Бербатов и дойдох да чуя това, което той и неговият екип предлагат на клубовете, които бяха събрали. Ще се въздържа да давам мнение. Участвах като физическо лице. Не знам защо не са присъствали другите клубове. Аз бях първият човек във футболните среди, които си каза мнението за ръководенето на българския футбол. Това беше преди осем-девет години, след мен втори беше Любослав Пенев. Промяна трябва да има. В този живот всичко се измерва с резултати. Риторичен въпрос: какво се промени в нашия футбол за толкова години? Промяна трябва да има задължително, но дали българското общество и клубовете имат нужда от такова нещо.  Съседните страни участват на европейско първенство, а ние къде сме? Но има клубове, които решават и те ще се произнесат на бъдещия конгрес. Приветствам идеята на Димитър Бербатов и на другите кандидати", завърши Марков.

Снимка: Lap.bg