Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев-Гочето коментира пред "Тема Спорт" представянето на отбора срещу Осиек и каза какво очаква от мачовете с Виктория.

Ето мнението на Гочето:

"ЦСКА успя срещу Осиек и това логично се прие като сериозен успех. Все пак говорим за елиминиране на хърватски представител, който е вицешампион на страната си. Сега предстои още по-престижно и тежко изпитание. Виктория Пилзен са класен отбор, но армейците имат потенциала, силата и самочувствието да излязат краен победител. Колкото и странно да звучи, когато става въпрос за представител на чешкия футбол, то историята също е на наша страна.

Преди 15 години, когато бях начело на Левски, елиминирахме Славия Прага, за да стигнем до мачове с Ливърпул. Преди няколко сезона Лудогорец се справи с Пилзен. Сега традицията българските представители да играят успешно срещу чешките трябва да продължи. Добре известни са силните мачове на ЦСКА със Спарта Прага от края на 80-те години, когато аз бях треньор на Етър.

Добрата новина е, че при съперника от Пилзен се наблюдава отстъпление в сравнение с миналите години и червените трябва да се възползват от тези колебания. Срещу Осиек армейците изнесоха много силни мачове. В първата среща ЦСКА игра впечатляващо, а във втората, без да блести, си взе своето, след като бе подготвен добре тактически.

Стойчо Младенов доказа за пореден път, че успява да се справя с такива задачи. Позитивното е, че на "Армията" изпъкнаха футболисти, които бяха изпаднали в немилост или бяха оставени под сянката. Отлично впечатление направи Греъм Кери, който в момента е най-силният и креативен футболист на ЦСКА.

Георги Йомов също се събуди и се връща към добрите си дни. Тук на дневен ред идва въпросът за преценката и отчитането на приоритетите в Борисовата градина. Ако червените искат да оставят сериозна следа в Европа и да детронират Лудогорец, то Стойчо Младенов ще има нужда от нови попълнения. През последните 2-3 години не бяха използвани колебанията в представянето на разградчани.

Въпреки някои слаби игри и спадове в играта на Лудогорец то армейците не се възползваха от това и титлата отиде при обичайния заподозрян. Лудогорец обаче успя да преживее този преходен период и в момента разполага с много силен отбор и ако ЦСКА иска да бъде равностоен и конкурентоспособен, ще трябва да се подсили в някои зони. Стойчо Младенов знае най-добре от какво има нужда, той вече е достатъчно зрял и опитен треньор.

На "Армията" разполагат с трима много стабилни защитници в лицето на Матей, Кох и Антов, но друг е въпросът какво ще е бъдещето на последния. Новите попълнения все още не успяват на този етап да заменят напусналите играчи. Може би им трябва още време. Армейците имат нужда от засилване на агресията в атака и техниката и бързината по фланговете.

Под ръководството на Стойчо Младенов ЦСКА демонстрира компактна игра. Сега въпросът е как да се подходи срещу Пилзен? Дали да се отиде на надлъгване или на надиграване?

От видяното до момента идва заключението, че армейците притежават класата, футболния интелект и уменията да се изправят с цялата си мощ срещу Виктория, а не да изчакват грешките им. С този подход може да се потърси дори изненадата, както беше срещу Осиек. Хърватите определено се стъписаха от неочакваната агресия и атакуваща тактика на ЦСКА в първия мач, когато бе изкован и крайният успех.

В момента злободневната тема са отложените мачове във вътрешното първенство. Сигурно привържениците са на различно мнение относно възникналата ситуация. Аз не съм много съгласен това да се прави, тъй като съм поддръжник на немската система, където програмата се знае за една година напред и нищо не се променя.

Ако погледнем от камбанарията на клуба, ще видим, че в Борисовата градина имат своите аргументи за отлагане. В крайна сметка там са направили своята оценка на приоритетите и явно са поставили на преден план целта "Европа". И всичко е подчинено на успеха там. Представете си, че преди мачовете с Пилзен се контузят един или двама от основните футболисти.

Стойчо Младенов ще бъде поставен в безизходица, тъй като и скамейката му не е достатъчна дълга, а той все още има за решаване тежкия ребус с играчи, които се завръщат от контузии и тепърва ще навлизат във форма. По принцип при отложените мачове се говори, че футболистите могат да излязат от игрови ритъм. В момента подобна опасност не съществува и поради тази причина съм склонен да се доверя не веруюто, че целта оправдава средствата".