ЦСКА няма да се раздели с Жорди Кайседо за по-малко от 2,5 млн. евро. Това стана ясно, след като в последните дни преди затварянето на трансферния прозорец няколко клуба са проявили сериозен интерес към услугите на 23-годишния еквадорец.

Турският елитен Газиантеп дори е отправил конкретна оферта за правата на нападателя. Именно той е бил главната трансферна цел в списъка на треньора Ерол Булут. Предложението обаче е било чувствително по-ниско от желаното от “армейците”, които бързо са го отхвърлили. 

Жорди Кайседо стартира силно сезона, като е голмайстор на “червените” с 4 попадения. Еквадорецът се разписа в първия мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конкференциите срещу Осиек, както и по веднъж във всеки от първите три шампионатни мача.

Така той се превърна в първия футболист на тима, успял да постигне това от 25 години. За последно в откриващите три двубоя за първенство на “червените” се разписа Ивайло Андонов през сезон 1997/98. 

В последните години ЦСКА често продава своите нападатели на печалба от няколко милиона евро. Фернандо Каранга и Мауридес заминаха за Китай, а през зимата Али Соу бе купен от руския Ростов. Гамбиецът прекара на “Армията” два сезона и половина, Каранга - две години, а Мауридес - по-малко от 12 месеца. 

Жорди Кайседо, който през лятото бе част от тима на Еквадор на Копа Америка, се присъедини към ЦСКА през февруари. Таранът има на сметката си 29 мача във всички турнири с червения екип, в които се разписа 14 пъти.