Георги Илиев-Майкъла е бивш футболист на ЦСКА, 3 пъти шампион, носител на Купата на България.

Част от славния отбор на армейците, играл 1/2-финал за КЕШ, отстранявайки Нотангам, Реал Сосиедад, Ливърпул, Монако. Ето какво сподели Георги Илиев пред Букмейкър Рейтинги преди двубоя с Рома:

-Господин Илиев, какво очаквате от мача на Олимпико?
-Ако имаш мечта и живееш да се покажеш в Европа, това са мачовете, в които можеш да се реализираш. Така навремето продадохме най-добрите футболисти – Ицо Стоичков, Любо Пенев, Емил Костадинов. След това Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров. Ако играеш с Враца и Монтана или със Стара Загора – няма кой да те гледа. Може да те видят там, в онези европейските мачове. Както навремето ние отстранихме Монако, Нотингам, Реал Сосеидад, Ливърпул… Това са мачовете, които продават футболистите и дават имидж на клуба. Довечера очаквам добра игра, но ни трябва и малко късмет. Рома има най-добрия треньор в света – Жозе Моуриньо. Но аз съм сигурен, че той ще подцени мача и ще пусне резерви. Винаги го е правил и после е съжалявал…

-В последните два сезона ЦСКА отново се опитва да се легитимира в Европа…
-Много се радвам, че Стойчо Младенов е начело на отбора. Очаквам от него да върне този манталитет на ЦСКА, манталитета на Европа, а не на България. Вижте как Лудогорец се доказва всяка година и игра както в Шампионска лига, така и почти всеки сезон в групите на Лига Европа. Така трябва и ние да направим.

-Желанието на Стойчо Младенов е да получи по-дълъг срок в ЦСКА, в който да може да изгради силен отбор. Ще се справи ли?
-Според мен трудно и не толкова скоро ще направим силен отбор за Европа. По простата причина, че трябва да се изкарват пари. Собственикът Гриша Ганчев отнякъде трябва да връща част от парите си и така, когато излезе някой добър футболист, веднага е продаван. Футболът е бизнес, имаш клиент, дава добри пари и ти продаваш. Но феновете на ЦСКА искат силен отбор за Европа. Стойчо Младенов трябва да бъде оставен да работи минимум 2 години, за да направи силен отбор.

-При заминаването към Рим Младенов каза, че ЦСКА няма от какво да се страхува или да е обречен на „Олимпико“. Така ли е?
-Това винаги ми е харесвало в манталитета и поведението на Стойчо – победа и само победа. Нищо друго не признава. Когато станах изпълнителен директор, а той беше треньор, третият ни мач беше с Лудогорец за Купата. Казах му, че ще ги отстраним и ги бихме насред Разград с победния гол на Мишел Платини.

-Ще липсва ли Жорди Кайседо на ЦСКА в атака днес срещу Рома?
-Един футболист не може да направи такава разлика. ЦСКА има доста играчи, така че не вярвам да липсва чак толкова много.