ЦСКА ще продаде головата си машина Жорди Кайседо само при много сериозна оферта. Това заяви изпълнителният директор на "червените" Филип Филипов в интервю за БНТ.

Името на еквадорския национал е свързвано с един куп клубове, сред които Спартак Москва и Динамо Киев. Предполага се, че от "Българска армия" искат 5,5 милиона евро за нападателя, който през есента заби 12 гола в efbet Лига е и начело при реализаторите. 

"За да се стигне до трансфер, трябва да има много сериозна оферта за него и това вече го решават собствениците, заедно със старши треньора", каза Филипов.

Относно входящата селекция, той заяви: "Стойчо Младенов и Алън Пардю, които са достатъчно опитни хора във футбола, работят по селекцията на отбора. Търсят най-доброто за ЦСКА и мисля, че ще намерят най-добрите футболисти, които са ни нужни в този момент. Засега още няма футболист, който е подписал с ЦСКА", добави Филипов.

Очаква се "армейците" да се подсилят с поне двама футболисти от чужбина в опита да спрат хегемонията на Лудогорец. Едно от спряганите имена е това на нападателя Вамара Саного, който е резерва в полския Гурник Забже има договор до края на сезона.

Филипов коментира и положението с Греъм Кери, който се прибра на Острова малко преди края на есенния дял на шампионата. Причината за това е заболяване на съпругата му. "Следващата седмица ще се присъедини към отбора направо в Турция, защото има лични проблеми", завърши Филипов.

Първата контрола на "армейците" е на 21 януари, а опонент е Стал Миелец.

Снимка: БГНЕС