Стойчо Младенов, който напусна треньорския пост в ЦСКА през април 2022 година, бе гост в подкаста „Шампионски игри“ на gospodari.com. Червената легенда продължава да не е съгласен със спортно-техническите процеси в Борисовата градина и по-конкретно с отношението към наставниците.

„Ситуация, при която треньорът трябва да спечели купата, за да остане, е унижение за него. Или ще имаш доверие на един наставник, или не го взимай. Това е една от основните грешки на българските собственици, че сменят треньорите през няколко месеца. Аз нямам нищо против Ел Маестро, много хора не го харесват. Като не става, защо го назначиха? Той се е провалил един път тук, провал е във всички клубове, където е ходил, и в един момент ти пак го взимаш. Само защото ти е създал един футболист. Е, сега кой футболист ти създаде?

С тези смени собствениците оправдават себе си. Треньорът е виновникът. А ти си му направил селекцията, създал си всички условия да не стане шампион – всичко във и около отбора. И с малко пари може да се направи много силен отбор и да се бориш за титлата. И мога да дам пример – при Александър Томов с бюджет от 4 милиона лева, бяхме пред Лудогорец през цялата есен“, припомни Младенов.

„Краят на хегемонията е далеч. Откакто Лудогорец се появи, първото място е капарирано. Развиха се много бързо, научиха се много бързо да управляват футболните процеси, за което поздравления. Да, първите години бяха брутални като поведение. Знаем как станаха шампиони няколко пъти. Но оттам нататък стоят твърдо на върха. Всички останали се боричкат за останалите места“, добави Екзекутора на Ливърпул.

Той обясни и защо не присъства на двубоя с Ботев Пловдив на 17 март, когато ЦСКА отбеляза 42 години от отстраняването на действащия европейски шампион от Мърсисайд с два негови гола. „Тогава получих поканата в неподходящ момент, тъй като пътувах в чужбина. Бих се отзовал, не виждам проблем. Със собствениците Дани и Гриша Ганчеви сме в добри отношения. Нито сме се карали, нито сме се били. Разделихме се и оттогава не съм ги чувал или виждал.“

Стойчо заяви, че не се чувства като предател заради това, че бе оперативен директор в ЦСКА 1948. „Мога да се определя като човека, който най-много се е борил за ЦСКА. Скачал съм на всички и всичко. Това е нашата професия, аз трябва да работя. Там не можем, там не можеш. Вие ли ще ми определите къде да работя? Като съм отишъл някъде, не значи, че вече не обичам ЦСКА“.

Снимка: Lap.bg