Както стана ясно непосредствено след победата над Сасуоло, Стефано Пиоли е подписал договор за още 2 сезона начело на Милан. 

"Гадзета дело Спорт" уточнява, че годишното възнаграждение на 54-годишния специалист ще бъде 2 млн. евро чисто, като в контракта е заложена клауза, която ще осигури допълнителни 500 хиляди евро на наставника, ако през следващия сезон росонерите успеят да се класират в Шампионската лига.

Бившият шеф Адриано Галиани също приветства новината за новия договор на Пиоли: 

"Изключително доволен съм. Продължавам да съм тифозо на Милан и не пропускам мач на росонерите. Моята страст към червено-черните цветове е същата. Доволен съм за Пиоли, той промени облика на отбора и си заслужи новия договор, извличайки максимума от всеки играч. Тактиката му с Кесие и Бенасер в средата даде големи резултати. Ако Ибра бе дошъл в началото на сезона, отборът сега вече щеше да се е класирал за ШЛ", заяви Галиани.

Днес от 22:45 часа Милан приема Аталанта на "Меаца". Двубоят е част от 36-и кръг на италианската Серия А. Ето и думите на Стефано Пиоли на дежурната пресконференция: 

"Знаем, че за последно сме побеждавали Аталанта у дома през януари 2014, така че осъзнаваме важността на този двубой. Искаме позитивният период да продължи възможно най-дълго. Аталанта е на първо място в почти всички статистики през настоящия шампионат, но ние се чувстваме добре и искаме да направим голям мач", коментира Пиоли, цитиран от "Тема спорт".

Росонерите имат да си връщат, тъй като през декември бяха разбити от Аталанта с 0:5 в Бергамо.