Отборите на Милан и Дженоа завършиха 2:2 във вълнуваща среща от 12-тия кръг на италианската Серия А.

Първото полувреме бе равностойно и логично двата отбора се прибраха на почивка при нулево равенство.

Втората част започна ударно за домакините и само две минути след подновяването на играта те откриха резултата чрез Матия Дестро. Пет минути след това Калабрия възстанови равенството, но в 60-тата минута Дестро отново изведе своя отбор напред в резултата. Десетина минути преди края Калулу направи 2:2 и оформи крайния резултат.

След равенството Милан остава на първо място, но Интер вече диша във врата на градския си съперник и е само на точка зад него.


През първите десет минути двата отбора си размениха по една опасна атака, но до нещо по-сериозно така и не се стигна.

Първото по-опасно положение в мача се откри пред домакините. Матия Дестро навлезе в наказателното поле и пусна топката покрай вратаря, но ударът му мина на сантиметри от лявата греда.

В 38-мата минута Милан пропусна най-добрата си възможност от началото на мача. Анте Ребич се озова очи в очи с вратаря на Дженоа, но изстрелът му бе отразен от Перин и "росонерите" се задоволиха само с корнер.

Това бе и всичко по-интересно за първото полувреме.

Две минути след подновяването на играта "грифоните" откриха резултата чрез Матия Дестро. Шомуродов стреля отдалеч, Донарума отрази, но Дестро бе точен при добавката и даде аванс на домакините.

Пет минути по-късно Милан изравни. Калабрия отправи страхотен удар от границата на наказателното поле, ударът му прелетя покрай вратаря на Дженоа и се оплете в мрежата му.

Гостите погледнаха по-уверено към трите точки, но в 60-тата минута Матия Дестро за втори път препарира Донарума и отново даде аванс на "грифоните".

Десетина минути преди края Калулу се възползва от разбъркване в наказателното поле на Дженоа и успя да изравни резултата.

Това бе и всичко по-интересно в този мач.

Дженоа - Милан 2:2

Голмайстори:

1:0 - Дестро 47'
1:1 - Калабрия 52'
2:1 - Дестро 60'
2:2 - Калулу 82'

Дженоа: Перин, Бани, Голданига, Масиело, Гильоне, Шомуродов, Лерагер, Стураро, Пелегрини, Дестро, Пяца

Милан: Донарума, Калабрия, Калулу, Романьоли, Далот, Кеси, Тонали, Ребич, Чалханоглу, Кастийехо, Леао