Ръководството на Милан е взело окончателно решение и ще смени Стефано Пиоли. Росонерите търсят в чужбина треньор, който да замени Пиоли, като сред имената са Марк ван Бомел, Кристоф Галтие, Пауло Фонсека, Хулен Лопетеги и Марсело Гаярдо.

Според днешното издание на "Гадзета дело спорт" собственикът на клуба Джери Кардинале вече е решил да уволни Пиоли в края на този сезон, дори ако спечели Дерби дела Мадонина, за да спре празненствата на Интер по повод Скудетото в понеделник. Милан така и не влезе в битката за титлата този сезон, отпадна в груповата фаза на Шампионската лигта, отпадна от Купата на Италия, а в четвъртък се прости и с Лига Европа.

Съобщава се, че Кардинале се оглежда за следващ треньор в чужбина, като в медиите се споменават няколко различни имена. "Гадзета дело спорт" очертава профилите на основните кандидати, като фаворити са настоящият наставник на Лил Фонсека и бившият треньор на Испания, Реал Мадрид и Уулвърхемптън Лопетеги.

Други варианти са треньорът на Ал Итихад Гаярдо, който е известен най-вече с работата си в Ривър Плейт и Насионал де Монтевидео, и шефът на Ал Духаил Галтие. Миналата година Галтие беше известен с това, че е близо до поста в Наполи, преди да се насочи към Руди Гарсия.

Вестник "Тутоспорт" пък добавя още едно чуждестранно име, което предполага, че съветникът на Златан Ибрахимович се е спрял на Ван Бомел. Това би било завръщане на "Сан Сиро" за холандеца, който игра за Милан от януари 2011 г. до лятото на 2012 г. Треньорската му работа е била в ПСВ Айндховен, Волфсбург, а от 2002 г. в белгийския клуб Роял Антверпен, където печели титлата в Юпилер Про Лига.

По-евтина алтернатива би била да се повиши Инацио Абате от юношеския тим до мъжкия, особено след като той изведе Милан до първия в историята им финал на Младежката лига на УЕФА.