Интер победи Дженоа с 3:0 като гост в среща от 36-ия кръг на италианската Серия А. Това беше юбилеен мач №3000 за "нерадзурите" в елита, което е рекорд на Ботуша.

Интер стигна до първото интересно положение в средата на първата час, но ударът по земя на Брозович мина на сантиметри от целта. На отсрещната врата пък Самир Ханданович спаси изстрела от дистанция на Петер Анкерсен. 

Гостите продължаваха да натискат и отказаният малко по-рано от Ромеро нападател на Интер Ромелу Лукаку откри резултата в 34-ата минута. Таранът беше намерен от Кристиано Бираги с прекрасно центриране и засече безпощадно с глава на далечната греда.

Момчетата на Антонио Конте направиха много муден старт на второто полувреме и определено изглеждаха ката отбор, който е решил да брани преднината си, вместо да удвои и да се доближи до успеха. Поредицата от смени в двата лагера пък допълнително наруши ритъма на мача.

За дефанзивните действия на гостуващия отбор може да се съди и по една сцена четвърт час преди края на мача, когато героите при гола от първата част Бираги и Лукаку с дружни усилия предотвратиха опасност пред собствената си врата.

Интер извади късмет в защита и в 83-ата минута все пак нанесе втори удар чрез Алексис Санчес. Чилиецът получи чудесно подаване на границата на малкия пеналт от Виктор Моузес, направил великолепен индивидуален пробив отдясно.

Малко по-късно Ханданович най-после трябваше да направи важно спасяване след паузата, отказвайки Дестро. 

В 93-ата минута Лукаку оформи крайния резултат. Той получи пас от собствената си половина, надбяга защитата на съперника и вкара отблизо.

Интер събра 76 точки и се върна на второто място в таблицата, но лидерът Ювентус (80 пункта) има мач по-малко и утре може да подпечата деветата си поредна титла. Дженоа е точно над чертата с 36 точки.

Дженоа - Интер 0:3

0:1 Ромелу Лукаку - 34'
0:2 Алексис Санчес - 82'
0:3 Ромелу Лукаку - 93'