Треньорът на Интер Антонио Конте беше изключително доволен от победата с 2:0 над Ювентус в голямото дерби на Италия. Успехът на "нерадзурите" на "Джузепе Меаца" можеше и да е много по-изразителен, ако не бяха пропуските пред Войсчех Счесни.

"За да победиш отбор като Ювентус, който е отправна точка за всеки отбор в Италия, трябва да покажеш най-доброто. Точно това направихме. Бяхме се подготвили добре и се радвам, че правилно бяхме разгадали начините, по които можем да нараним Юве. Момчетата изпълниха плана идеално и съм много доволен. Подобни победи ти дават увереност и ти показват, че си на прав път", заяви Конте.

"Все още смятам, че Юве е с едни гърди не само пред Интер, но пред всички останали отбори в Италия, но ние работим здраво, за да стопим изоставането си. Виждате, че Интер си връща истинското лице, както в Италия, така и в Европа, защото стигнахме до финала в Лига Европа. Отпадането от Шампионската лига този сезон е отворена рана, която още носим, но играчите знаят, че могат да се учат от подобни провали и да ги използват като мотивация те да не се повтарят отново", добави Конте.

Това беше първа победа за него от скамейката срещу бившия му отбор. Преди това Конте имаше 3 загуби като треньор от Юве в Серия "А". Две от тях бяха през миналия сезон - 1:2 и 0:2, и една с Аталанта с 2:5.