Интер приема довечера от 21:45 часа (пряко по Ring.bg) Ювентус в първи полуфинал за Купата на Италия. Този сезон Дерби д'Италия ще има четири издания, първото бе пак на "Джузепе Меаца" преди две седмици и завърши 2:0 в полза на нерадзурите с голове на Артурo Видал и Николо Барела. 

Тогава домакините категорично надиграха шампионите, в чиито редици Кристиано Роналдо бе бледа сянка, а Антонио Конте даде урок на прохождащия в занаята колега Андреа Пирло.

Нерадзурите се готвят да нанесат втори удар по хегемона, който може да даде отражение и в битката за титлата. Задачата на домакините обаче е по-сложна, тъй като ще им липсват две ключови фигури заради наказания - стрелата по десния фланг Ашраф Хакими и голмайсторът Ромелу Лукаку.

Това са и единствените промени, които Конте ще направи сред титулярите, като на местата им ще започнат съответно Матео Дармиан и Алексис Санчес.

След издънката в Милано обаче Юве е преобразен, отбелязва "Тема спорт". Бианконерите още в следващия мач се утешиха със Суперкупата на Италия (2:0 срещу Наполи) и наредиха 4 победи с голова разлика 10:0! 

С изключение на контузения Пауло Дибала Пирло може да разчита на оптималния състав. Ключово е завръщането на Хуан Куадрадо, Матайс де Лихт и Алекс Сандро, които пропуснаха първия мач срещу Интер. 

Индикациите от лагера на Старата госпожа са, че на вратата ще бъде Джиджи Буфон, като един измежду Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи ще отстъпи мястото си на нидерландеца. Пирло се колебае дали Алваро Мората, или Деян Кулушевски ще партнира на Роналдо.