Интер продължава да крачи уверено към първа титла на Италия от 2010 година насам, след като победи с 1:0 като гост Болоня в мач от 29-ия кръг на Серия "А".

Срещата беше доста скучна и головите положения липсваха, но "нерадзурите" все пак се наложиха с попадение на обичайния заподозрян Ромелу Лукаку.

Така Интер събра 68 точки и се възползва от днешните равенство на Милан и Ювентус. "Росонерите" са 2-ри с 60 т. и мач повече, а "бианконерите" са на 4-та позиция с 56 т. 


Валентин Антов остана резерва за Болоня, а Синиша Михайлович не можеше да разчита на доста футболисти, сред които Федерико Сантандер, Ибрахима Мбайе и игралите на "Джузепе Меаца" Родриго Паласио, Гари Медел. Атаката поведе Муса Бароу, подпомаган от Никола Сансоне, Роберто Сориано и Андреас Сков Олсен.

Последният мач на Интер в първенството срещу Сасуоло беше отложен заради бум на коронавирус при миланци. Положителни проби дадоха Самир Ханданович, Стефан де Врай, Данило Д‘Амброзио и Матиас Весино. Всички оздравяха, но само вратарят започна титуляр. Андреа Ранокия получи един от редките си шансове да играе. 

Първото полувреме на "Ренато Дал'Ара" не беше сред най-интересните и головите положения бяха рядкост. Болоня поиска дузпа още в 4-ата минута за нарушение срещу Муса Бароу, но такава не беше дадена.

В 34-ата минута Интер поведе. Съдията пусна хубав авантаж в центъра, атаката продължи и Алесандро Бастони центрира във вратарското поле. Там Ромелу Лукаку се измъкна от Николас Домингес и засече. Федерико Равалиа изби, но при добавката белгийският стрелец нямаше как да сбърка буквално от голлинията и вкара 20-ото си попадение през сезона в калчото за 1:0! 

По-късно Андреа Ранокия засече с глава след корнер, но в аут. До края на полувремето хубав удар на Николо Барела премина на косъм над напречната греда, a Болоня пропусна две възможности да изравни. Първо Самир Ханданович изби шут на Йерди Схаутен, а после Роберто Сориано засече центриране от корнер на близката греда, но мерникът му изневери.

В 51-ата минута Лаутаро Мартинес можеше да удвои преднината на Интер след чудесен шут от границата на пеналта, но гредата спаси Болоня. После домакините натиснаха и удар на Бароу излезе в аут. По-късно Никола Сансоне засече от въздуха, но също неточно.

Мачът продължи да бъде без положения, а Алексис Санчес и Лукаку имаха шансове да вкарат от хубави позиции от фаул, но не се възползваха. До края така и не стана нищо интересно и Интер спечели с 1:0.  

Болоня – Интер 0:1

Голмайстор: 0:1 Лукаку (31)

Болоня: Равалия, Томиясу (34-Де Силвестри), Сумаоро, Данило, Дийкс (80-Джувара), Схаутен, Домингес (69-Сванберг), Сориано, Скав Олсен (80-Орсилини), Бароу, Сансоне (69-Винято)
Треньор: Синиша Михайлович

Интер: Ханданович, Скриняр, Ранокия, Бастони, Хакими, Барела (82-Весино), Брозович, Ериксен (61-Галярдини), Йънг (71-Дармиан), Лукаку, Лаутару (71-Санчес)
Треньор: Антонио Конте

Стадион: "Ренато Дал'Ара"
Съдия: Пиеро Дзакомели
Жълти картони: Сумаоро, Де Силвестри, Винято, Джувара (Болоня); Ранокия, Галярдини, Брозович, Бастони (Интер)