Наставникът на Интер Антонио Конте беше на седмото небе от щастие, след като неговият отбор стана шампион на Италия след суша от 11 години.

"Важно е да знаеш кога да натиснеш. Считам, че стъпката, която направихме този сезон, ни отведе до титлата и трябва да се насладим на момента. Изчаквахме съперника в много от срещите, Интер наистина се разви този сезон", сподели легендата на Ювентус, който вече има шампионатни титли начело на "бианконерите", Челси и "нерадзурите".

"Нужно беше да възприемем различни подходи, за да бъдем непредсказуеми за опонентите си. Невинаги можем да атакуваме или винаги да се защитаваме, става въпрос да натиснем в точния момент и ние се подобрихме в този аспект - да четеш играта добре."

"Ако сте търпеливи и изчаквате подходящия момент за удари и имате отбор, който е в добра физическа форма, знаете, че рано или късно противникът ще загуби своя интензитет."

"Искам да посветя успеха на семейството - на съпругата ми, дъщеря ни и братята ми. Искам да благодаря и на Леле (б.р. Габриеле Ориали - легенда на Интер и световен шампион с Италия за 1982 година), който много е важен за мен, повлиявайки ми много през годините", завърши Конте.