Датският национал Кристиан Ериксен записа трогателно съобщение, за да вдъхне кураж на 9-годишно момиченце, което трябва да претърпя същата операция, на която се подложи и той, след като колабира по време на мача с Финландия от Евро 2020.

Полузащитникът на Интер получи сърдечен удар по време на откриващия двубой на „червения динамит“ срещу „Суоми“ и получи животоспасяваща медицинска намеса на терена. Впоследствие му бе имплантиран дефибрилатор – вид пейсмейкър, който предотвратява фатални сърдечни удари, поддържайки редовния сърдечен ритъм на човек.

29-годишният футболист получи писмо от Еви преди да й бъде сложен дефибрилатор в болница Грейт Ормънд Стрийт в Лондон. Отговорът му бе споделен от майка й Ники Мартин във Фейсбук след кампания през платформата, за да достигне до Ериксен за подкрепа, след като чула операцията му.

„Благодаря за прекрасното писмо, прочетох го тази нощ. Надявам се да се чувстваш комфортно и уверено преди операцията. Никога не е забавно да си в болница, но съм сигурен, че докторите знаят какво правят и те ще ти помогнат и ще ти кажат това, което знаят и мислят. Сигурен съм, че ще се върнеш към нормалния си начин на живот много бързо след това – знам, защото го направих. Сигурен съм, че ще бъде същото и с теб“, каза Ериксен във видео съобщението.

Мартин разкри във Фейсбук, че дъщеря й, която имала „огромна фобия от игли, канюли и кръв, е фенка на бившия клуб на Ериксен Тотнъм и е склонна да играе футбол. Тя добави, че не е поставена дата за операция след отлагане. Ериксен се завърна на тренировъчното игрище на Интер за първи път след припадъка си миналата седмица, когато клубно изявление сподели, че той е „в отлично физическо и психологическо здраве“.

Професионалната му кариера остава обаче неясна, тъй като той няма да получи разрешение да играе в Италия, освен ако не бъде премахнат дефибрилаторът му.