Алесандро Бастони се превърна в ключов играч за Интер. 22-годишният защитник кара третия си сезон при нерадзурите, наложи се като титуляр, а бонусът към приноса му се изразява в усета да се включва в атаките, изнасянето на топката и прецизните пасове. В навечерието на сблъсъка срещу Милан Бастони даде интервю за DAZN.

„Гледал съм много дербита с баща ми, който също е от Интер. Имам двама братя, единият подкрепя Рома, докато другият мрази футбола. Той никога не е дошъл да ме гледа на „Джузепе Меаца”. Наскоро станах баща, това е нещо специално, но някак си още не към го усетил”, заяви Бастони.

„Когато стане дума за дербито, първото, което ми идва наум, е един уникален пробив на Санети в 90-ата минута, когато преодоля всички по пътя си и спечели ъглов удар. Иначе изживявам всички мачове с голямо спокойствие, дори и дербито. Единственият ми ритуал е да целуна татуировката на приятелката ми. Моят татуист обаче е запален тифозо на Милан”, добави защитникът.

„Спомням си освиркванията на дербито през есента, когато Чалханоглу вкара дузпата. Беше невероятен хаос. Дали някога бих преминал в Милан? Абсолютно не, няма дори 0,1% шанс. Важно е да не губим точки, в преките сблъсъци всичко може да се случи. Миналата година в този момент не бяхме на върха, но след това спечелихме титлата. Стадионът ще е пълен наполовина, но все пак домакинското предимство е за нас и трябва да го използваме. Хубаво е да имаме собствено съоръжение, но „Меаца” е невероятна икона. Заради лошото състояние на терена обаче сме като наказани”, смята Алесандро, цитиран от "Тема спорт".

„В Милан Ернандес е най-бързият, а Леао е най-трудният за опазване. Първата фланелка, която поисках, бе на Джорджо Киелини. От кого бих взел от Милан? Не знам, те са качествен отбор, но групата и компактността, създадени при нас, са супер и всичките ми мисли са насочени към Интер”, завърши Бастони.