Интер допусна грешна стъпка в битката за титлата на Италия, след като направи 1:1 при гостуването си на Торино в мач от 29-ия кръг на Серия "А".

Резултатът на стадион "Олимпико" откри централният защитник Бремер още в 12-ата минута. Много силно се представиха и двамата вратари Етрит Бериша и Самир Ханданович, които се отличиха с чудесни спасявания. 

Но в 93-ата минута и Бериша капитулира, след като Алексис Санчес го преодоля, за да спаси миланци от още по-голяма издънка.

Така Интер има 59 точки, а пред шампионите са Милан (63) и Наполи (60), които имат мач повече. Плътно зад "нерадзурите" е Ювентус с 56 пункта, но също със среща повече от "синьо-черните". 


През първото полувреме героят на вечерта беше резервният вратар на Торино Етрит Бериша, който смени контузения Ваня Миленкович-Савич. Но той успя да спаси всичко възможно и тотално отчая играчите на италианския шампион.

"Биковете" започнаха мача много по-добре и поведоха още в 12-ата минута. Бремер беше изпуснат след корнер във вратарското поле, откъдето отбеляза необезпокояван за 1:0!

Само 120 секунди по-късно домакините пропуснаха да удвоят преднината си. Подаване в наказателното поле намери Андреа Белоти. Той пласира нисък удар, но Самир Ханданович със сетни усилия спаси.

След малко повече от четвърт час игра дойде първата добра намеса на Бериша. Лаутаро Мартинес засече с глава, но стражът отрази. В 31-ата минута Хакан Чалханоглу пробва специалитета си – удар от фаул, но отново Бериша беше на мястото си.

До края на полувремето Торино имаше претенции за дузпа за фаул срещу Белоти, но ВАР реши, че няма нарушение на правилата, а шут на Йосип Брекало излезе в аут. Интер определено не се представи добре през първите 45 минути и Симоне Индзаги логично направи смени.

Федерико Димарко и Робин Госенс заеха местата съответно на Алесандро Бастони и Иван Перишич и раздвижиха играта в атака. Малко след подновяването на играта Матиас Весино засече на близката греда с глава, но в аут. След това Димарко можеше бързо да се окаже решаваща смяна, но Бериша с трета чудесна намеса спаси.

Натискът на Интер продължи и след час игра Един Джеко пропусна златна възможност да изравни. Той беше оставен непокрит в наказателното поле и засече центриране на Весино, но покрай целта. След това Торино пропусна две великолепни възможности да удвои преднината си.

Първо Брекало се освободи в наказателното поле, но ударът му беше блокиран. След това Армандо Ицо засече с глава, но Ханданович с фантастична намеса остави Интер в мача. В 74-ата минута Бериша отчая и Артуро Видал с отлично спасяване.

В 88-ата минута Димарко центрира, Джеко засече във вратарското поле, но отново в аут. Така се стигна до 93-ата минута, когато Алексис Санчес спаси Интер от загуба, след като вкара от близко разстояние за крайното 1:1.

Торино – Интер 1:1

Голмайстори: 1:0 Бремер (12), 1:1 Санчес (93)

Торино: Бериша, Джиджи (51-Ицо), Бремер, Буанджорно (76-Родригес), Синго (76-Ансалди), Лукич (82-Ричи), Мандрагора, Войвода, Побега, Брекало, Белоти (82-Санабрия)
Треньор: Иван Юрич

Интер: Ханданович, Шкриняр, Ранокия, Бастони (46-Димарко), Дармиан, Весино (68-Видал), Барела, Чалханоолу (76-Кореа), Перишич (46-Госенс), Джеко, Лаутаро Мартинес (68-Санчес)
Треньор: Симоне Индзаги

Торино, ст.: "Олимпико"
Съдия: Марко Гуида
Жълти картони: Юрич, Ицо (Торино); Бастони, Весино, Димарко, Госенс (Интер)

Снимка: БГНЕС