Футболистът на Интер Хакан Чалханоглу заяви, че дузпата, която изпълни при гостуването на Ювентус в срещата от 31-ия кръг на Серия А през уикенда е била най-важната в кариерата му. 28-годишният Чалханоглу добави, че е знаел, че ще е трудно да замени датчанина Кристиан Ериксен, който бе принуден да се раздели с клуба заради здравословните си проблеми. Турският национал се присъедини към Интер през лятото.

„Винаги съм давал максимума от себе си за отбора. Знаех, че ще е трудно да заменя Ериксен“, каза Хакан Чалханоглу пред италианската телевизия Sportmediaset, цитиран от БТА.

„Никога не е лесно да победиш Ювентус и то като гост, но ние го направихме и сега трябва да продължим по този път. Може би не се представихме по най-добрия начин, но взехме три точки, а това е най-ценното. Дузпата беше най-важната в кариерата ми. Пропуснах веднъж, но не съм се съмнявал в себе си. Доверявам се на уменията си и бях сигурен, че ще отбележа“, добави Чалханоглу.

Тимът на Интер заема третата позиция с 63 точки, на три зад втория Наполи и на четири зад лидера Милан, но пък има мач по-малко. В следващия кръг в Серия А Интер е домакин на Верона в събота, 9 април.

„Искаме да победим с помощта на нашите фенове. Няма място за грешки и вярваме, че ще се справим. Не искам да говоря прекалено много. Искам да остана в отбора и да печеля титли с Интер“, завърши Хакан Чалханоглу.

Снимка: БГНЕС