Болоня шокира гостуващия Интер с 1:0 в среща от 24-ия кръг на Серия А. Двата отбора изнесоха зрелищен мач на стадио „Ренато Дал Ара, въпреки че особено през първата част действията на играчите се затрудняваха заради наводнения терен от дъжда.

В герой за домакините се превърна Рикардо Орсолини, който заби скъпоценното попадение в 76-ата минута и донесе четвъртата победа за тима си в последните 5 срещи в шампионата. Топката посети още веднъж мрежата на Онана, но ВАР реши да отмени попадението на Муса Бароу в 12-ата минута заради засада.

Двубоят протече двуостро. И двата отбора пропиляха изгодни положения, но в крайна сметка трите точки грабнаха домакините. Хората на Тиаго Мота сякаш търсеха успеха по-напористо и заслужено спечелиха.

Така Интер остана на второто място с 47 точки. "Нерадзурите" изостават с 18 пункта от лидера Наполи и изглежда конкуренцията за Скудетото окончателно приключи. Очертава се до края на шампионата хората на Симоне Индзаги да се борят да запазят мястото си в Топ 4, което също няма да е лека задача. Болоня е на седмата позиция с 35 пункта и мечтае да се включи в битката за участие в евротурнирите, след като изпревари и Ювентус в класирането поне за момента.

Двата тима се хвърлиха в атака още след първия съдийски сигнал на Даниеле Орсато. Логично и положенията не закъсняха, въпреки тежкия и наводнен терен на стадион „Ренато Дал Ара“.

Болоня прати топката в мрежата на гостите още в 12-ата минута. Муса Бароу матира Андре Онана с шут от 12-13 метра. След намесата на ВАР обаче попадението бе отменено. Прецени се, че Николас Домингес, който се намираше в положение на засада, е попречил на видимостта на камерунския страж на „нерадзурите“.

При тази намеса на ВАР се видя решение и относно друга ситуация малко преди този отменен гол. Съдийската бригада прецени да не се дава дузпа за домакините, въпреки че топката се отби и в ръката на Дармиан след изстрел на Фъргюсън.

Хората на Тиаго Мота продължиха да стоят по-добре на терена. Сориано тресна напречната греда след страхотна тупалка в 18-ата минута. Постепенно Интер успя да неутрализира напористата игра на съперника си.

„Нерадзурите“ отговориха на предизвикателството с удар на Мхитарян след половин час. След това малко преди почивката и Лаутаро не порази целта.

След антракта пред Чалханоглу се откри добра възможност, но турският национал не уцели опразнената от Скорупски врата.

В 55-ата минута Лукаку засече пас отляво, но стреля право в ръцете на голкийпъра на домакините. В крайна сметка белгийският нападател бе заменен от Джеко минути по-късно. Именно босненският таран пропиля шанс да открие резултата в 70-ата минута, след като Скорупски се справи с удара му..

Атаките на Болоня обаче продължиха да вещаят опасности за Онана. Вратарят отрази удар на Бароу четвърт час преди края.

Само 60 секунди по-късно Онана капитулира. Рикардо Орсолини реализира за 1:0 след пас на Схаутен. До светкавичната контраатака за домакините се стигна след грешен пас на Д'Амброзио.

До края Интер се хвърли да изравнява, но не успя да се докопа до точката, а Болоня регистрира четвъртата си победа в последните си пет двубоя в Серия А.

Болоня – Интер 1:0

Голмайстори: 1:0 – Рикардо Орсолини (76)

Болоня: Скорупски, Пош, Соса, Лукуми, Камбиасо, Домингес, Схаутен, Орсолини, Фъргюсън, Сориано, Бароу

Интер: Онана, Дармиан, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Мхитарян, Брозович, Чалханоглу, Госенс, Лаутаро, Лукаку