Интер е голямата изненада на Шампионската лига този сезон, достигайки първия си финал от повече от десетилетие. Нерадзурите ще получат сериозни приходи от похода си към финала в Истанбул. Според изчисленията в касата на клуба ще влязат над 100 милиона евро.

Нерадзурите се озоваха в трудна група в Европа този сезон, като трябваше да се изправят срещу Байерн Мюнхен, Барселона и Виктория Пилзен. Те станаха първият тим отишъл до финала, след като загуби първата си среща в групата у дома (0:2 от Байерн). Велики мачове с Барселона осигуриха на хората на Индзаги второто място в групата, а след това дойдоха победа над Порто на осминафиналите и Бенфика на четвъртфиналите.

На полуфиналите Интер превъзмогна междуградския си съперник Милан с обща победа с 3:0, което ги отведе до финала на Шампионската лига, където ще се изправят срещу Манчестър Сити.

Както съобщава "Гадзета дело спорт", класирането за финала на Шампионската лига е увеличило общите печалби на Интер от състезанието до общо 101,1 милиона евро. Още 4,5 милиона евро ще бъдат добавени към тази цифра, ако Лаутаро и компания победят Манчестър Сити на финала.

Разпределяйки 101,1 милиона евро, 57,5 милиона евро от тях идват от бонуси, базирани на резултати, 15,6 милиона евро основната сума, 12 милиона евро от пазарния дял и 16 милиона евро от историческото класиране.