Бившият треньор на националния отбор по футбол на Италия и Милан Ариго Саки анализира предстоящия финал в Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер и коментира как тимът, воден от Симоне Индзаги може да триумфира на 10 юни в Истанбул, Турция.

Попитан как Интер може да спре нападателя на Манчестър Сити Ерлинг Халанд, който през настоящия сезон отбеляза 52 гола в 52 мача, Саки се пошегува: "Бих взел пистолет."

"Но шегата настрана - трябва да се вземе под внимание, че Сити играе с две крила и централен нападател, а Кевин Де Бройне често се приближава до тях, докато Интер разчита на защитна линия от пет човека, включваща двама по крилата и трима в центъра. Това значи, че английският тим често може да има числено превъзходство срещу нерадзурите в центъра на терена", заяви 77-годишият Ариго Саки в интервю за италианския вестник Gazzetta dello Sport.

"Разрешаването на този проблем не е лесно. Когато моят Милан се изправи срещу Наполи на Марадона и Карека, се тревожех да не оставяме двамата да получат топката и настоявах да организирана преса срещу този, който владее топката в момента. Мисля, че Интер трябва да базира играта си на внимание в защита и бързи контраатаки", продължи опитният специалист.

"Няма някаква печеливша формация, която да гарантира успех срещу противника, но трябва да си силно мотивиран, с висок отборен дух и да се постигне добра комбинация от отборните и индивидуални качества. Интер се справя добре на контраатака и трябва да се концентрира върху това оръжие, за да накара Сити да не се чувства удобно със собствения си план за игра", добави Ариго Саки.

Той подчерта, че ако италианският тим играе прекалено защитно от самото начало, рискът е прекалено голям, защото рано или късно Манчестър Сити ще намери начин да отбележи.