Швейцарският вратар Ян Зомер се присъедини към Интер като заместник на Андре Онана, съобщиха от пресслужбата на „нерадзурите“. Продължителността на контракта му на „Сан Сиро“ не бе оповестена, но трансферната сума, която Интер е заплатил на Байерн Мюнхен за услугите му е 6 млн. евро. Камерунският страж Онана напусна италианския тим в посока Манчестър Юнайтед за 57 млн. евро.

„Опит, лидерство и отдаденост: това са качествата, които Зомер е готов да донесе на черно-синята фланелка“, се казва в прессъобщението на Интер относно идването на играча.

34-годишният вратар, който има 83 мача за Швейцария, пристигна в Байерн през януари тази година на мястото на Мануел Нойер, който получи сериозна фрактура на коляното по време на ски ваканция в началото на декември. Неговият договор изтичаше през 2025, но Нойер се очаква да си върне титулярното място под рамката, когато бъде отново готов за игра.

„Никога няма да забравя престоя си в този толкова голям клуб“, написа Зомер в Инстаграм, прощавайки се с феновете на Байерн. Той прекара по-голямата част от кариерата си в Германия, като пази в Борусия Мьонхенгладбах в продължение на девет години, преди да премине в Мюнхен.