Треньорът на Интер Симоне Индзаги заяви, че е направил промени в състава срещу Реал Сосиедад заради натрупана умора от дербито с Милан.

"Нерадзурите" се спасиха от загуба на старта в Шампионска лига, след като измъкнаха 1:1 от баските с гол на Лаутаро Мартинес в 87-ата минута. Треньорът направи пет промени от сблъсъка с "росонерите", като на пейката останаха Франческо Ачерби, Матео Дармиан, Федерико Димарко и Маркюс Тюрам, а Хакан Чалханоглу не попадна в групата зараду контузия. 

"Изправихме се срещу много силен отбор. Знаехме това предварително и успяхме да останем в мача благодарение на нашия вратар, въпреки че не играахме най-добрия си футбол. Много съм доволен от последните 20 минути и от това, след като изравнихме резултата, се опитахме да стигнем до победата", каза Индзаги след мача.

"Това беше първи мач в турнира и беше важно да вземем точката. Реал Сосиедад е качествен отбор. Имаше играчи, които бяха уморени, но всички в Интер се бориха, не само тези, които бяха заменени. Ян Зомер ни помогна да останем в двубоя", добави той.

Може би най-изненадващото решение на треньора беше да даде почивка на Маркъс Тюрам и вместо това да започне Марко Арнаутович в предни позиции.

"Имаме голям отбор, от който трябва да се възползваме максимално. Много играчи имаха проблеми след дербито и трябваше да преценим всичко много внимателно. Имам нужда от всички и бих направил няколко промени, но станаха повече, защото някои играчи не бяха в добра форма. Когато играеш след мачове на националните отбор, след дерби, това беше правилното нещо", заяви още Индзаги.

Снимка: БГНЕС