Треньорът на италианския шампион Ювентус Масимилиано Алегри не спести критиките към тима си, макар че отборът му надви Порто с 1:0 в реванша и се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига.
 

Според него отборът му е могъл да играе далеч по-добре и в крайна сметка той не остана никак очарован от представянето на своите възпитаници.

"Да, постигнахме важна победа и не допуснахме гол, а сега сме на 1/4-финал. Мога обаче да кажа, че имахме възможност да се представим много по-добре в този мач", обяви специалистът пред местните медии.

"През първото полувреме бяхме неубедително, а през второто нещата бяха просто много зле. Вече направихме следващата крачка и сега от нас се иска да играем силно. Това е нашата цел".

"Победихме, но резултатите понякогa не са всичко. Противникът имаше шанс да ни накаже на няколко пъти по доста неприятен начин". 

"Трябва да изберем по какъв начин да действаме. Можем да вкарваме повече голове или пък да контролираме срещата по начин, по който опонентът ни не може да ни затрудни. За съжаление днес не ни се получи нито един от тези замисли".