Италианският шампион Ювентус постигна неочаквано трудна победа с 2:1 над новака Беневенто в среща от 12-ия кръг на Серия "А", играна на "Алианц Стейдиъм".

В началото Алекс Сандро пропусна два шанса да открие резултата, като при един от случите и гредата му попречи да се разпише. Гостите изненадващо поведоха с попадение Амато Чичирети от фаул в 20-ата минута, а след това на терена имаше един отбор.

"Бианконерите" атакуваха мощно, но Гонсало Игуаин, Хуан Куадрадо и Пауло Дибала се надпреварваха кой да изпусне повече. С геройски намеси пък се отличи вратарят на гостите Алберто Бриньоли. В 57-ата минута обаче той най-накрая капитулира и Ел Пипита изравни резултата, а малко по-късно Куадрадо направи пълен обрат.

С успеха Юве измести Интер от 2-то място – 31 срещу 30 точки, а лидерът Наполи направи 0:0 като гост на Киево и има 32 т. Беневенто пък продължава да е с нулев актив и е твърдо на последната 20-та позиция. Напол Също така в днешния мач "черно-белите" играха с юбилейни екипи по случай 120-годишнината на клуба, която беше на 1 ноември.


Треньорът на Юве Макс Алегри направи пет промени, сравнение с равенството 1:1 със Спортинг Лисабон в Шампионска лига. Войсчех Счесни смени най-добрия вратар на планетата Джанлуиджи Буфин, докато Даниеле Ругани беше предпочетен пред Андреа Бардзали. Клаудио Маркизио започна титуляр за първи от загубата с 2:3 от Лацио за Суперкупата на Италия, до него действа Блес Матюиди. Марио Манджукич също получи почивка, а мястото му зае Дъглас Коста.

Мачът очаквано започна домакински натиск и в 7-ата минута Гонсало Игуаин и Алекс Сандро си смениха ролите. Ел Пипита центрира на далечната греда, където бразилецът дебнеше, но топката беше избита в корнер. Последва пас по земя пред наказателното поле, откъдето Клаудио Маркизио засече с външен фалц, но в аут. След четвърт час игра Сандро проби по фланга, центрира и вратарят Алберто Бриньоли едва не си заби автогол. Той беше излязъл леко напред, боксира и кълбото се отби в напречната греда.

120 секунди по-късно отново левият защитник беше под светлината на прожекторите. Сандро отправи бомбен изстрел, който се отби в сглобката на вратата. В средата на полувремето Беневенто изненадващо поведе с гол на Амато Чичирети. Той изпълни перфектен фаул, с който матира Войсчех Счесни и откри резултата за 1:0! В 27-ата минута Хуан Куадрадо беше близо до изравняване, но ударът му беше блокиран от защитник.

След половин час игра отново колумбиецът се отскубна и стреля от непосредствена близост, но над напречния стълб. В 35-ата минута Юве не вкара като по чудо. Пауло Дибала получи пас пред пеналта, със страхотен финт излъга бранител и излезе на чиста позиция, но Бриньоли демонстрира отличен рефлекс и изби. После шампионите буквално натикаха гостите в наказателното им поле и в 40-ата минута Игуаин върна към точката за дузпата, откъдето Дибала засече акробатично, но в аут.

Секунди по-късно шут на Ел Пипита от същата позиция беше блокиран от няколко бранители на Бенвенто, които саможертвено се метнаха на пътя на кълбото, а до края на полувремето Дибала нацели стената от фаул на удобна позиция, след това вратарят улови нов негов изстрел от статично положение.

Втората част започна с атаки на Юве и в 47-ата минута торинци стигнаха до фаул фронтално срещу вратата. Изненадващо Игуаин шутира, но покрай целта. 10 минути по-късно домакините най-накрая изравниха. Матиа Де Шилио центрира на далечната греда, там Матюиди свали с глава към Игуаин, който с красив ножичен удар най-накрая преодоля Бриньоли за 1:1! След час игра Юве можеше да направи пълен обрат, но вратаря на гостите последователно спаси шутове на Куадрадо и Игуаин. По-късно Матюиди засече с глава, но в аут.

В 66-ата минута логичното се случи и "бианконерите" поведоха. Сандро центрира на далечната греда, Куадрадо беше изпуснат и с глава направи пълен обрат в мача – 2:1! До края не падна нов гол и шампионите спечелиха напълно заслужено.

Ювентус – Беневенто 2:1

Голмайстори: 0:1 Чичирети (20), 1:1 Игуаин (57), 2:1 Куадрадо (66)

Ювентус: Счесни, Сандро, Киелини, Ругани, Де Шилио, Матюиди, Маркизио, Коста (78-Манджукич), Куадрадо (81-Бернардески), Дибала (87-Бентанкур), Игуаин
Треньор: Макс Алегри

Беневенто: Бриньоли, Антей, Джимсити, Венути, Ди Чиара, Виола, Каталди (88-Париджини), Чибса, Лазаар (61-Ломбарди), Чичирети, Арментерос (71-Кода)
Треньор: Роберто Де Зерби

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Росарио Абисо
Жълти картони: Маркизио, Игуаин, Бернардески (Ювентус); Каталди, Чибса (Беневенто)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CFHUIrapKKI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>