Нова брилянтна задна ножица се оказа пагубна за италианския хегемон Ювентус! В рамките на месец "бианконерите" се издъниха за втори път срещу аутсайдер в Серия "А", след като в мач от 33-ия кръг не успяха да победят като гост Кротоне – 1:1.

Алекс Сандро даде аванс за шампионите в 16-ата минута и след това възпитаниците на Макс Алегри започнаха да играят твърде спокойно. Това им изигра лоша шега в 65-ата  минута, когато Сими Нванкво донесе точката за "акулите" с гол, наподобяващ този на Кристиано Роналдо във вратата на Джанлуиджи Буфон от Шампионска лига.

Преследвачът на Юве Наполи се възползва по най-добрия начин от грешната стъпка и съкрати изоставането си от върха на 4 точки, след като стигна до труден успех над Удинезе на "Сан Паоло". В неделя двата претендента за Скудетото се изправят един срещу друг в Торино. Кротоне пък спечели важна точка в борбата си за спасение и вече има 28 т., но остава в опасната зона.


Макс Алегри заложи на голяма част от резервите си заради неделното домакинство на Наполи. На вратата застана Войсчех Счесни, Даниеле Ругани получи титулярно място в центъра на защитата. Клаудио Маркизио изведе торинци с капитанската лента, Стефано Стураро стартира за първи път от 11 януари при 2:0 над Удинезе.

Сими Нванкво поведе атаката на "акулите", подпомаган в задни позиции от Адриан Стоян и Муса Диаби. Роландо Мандрагора, който играе в Кротоне под наем от "старата госпожа", също започна мача.

Юве натисна още от самото начало и пропусна няколко добри положения за гол до 16-ата минута. Тогава Дъглас Коста центрира от левия фланг и Алекс Сандро само отклони топката с глава във вратата за 1:0 за шампионите! Домакините отговориха с хубаво подаване на Маркус Роден, което централният нападател Сими Нванкво не успя да засече.

После Кротоне се настани в половината на "бианконерите", но не можеше да стигне до опасно положение пред Войсчех Счесни. След половин час игра Алекс Кордас без особени затруднения спаси изстрел в близкия ъгъл на Гонсало Игуаин.  В самия край на полувремето Сими се пребори в наказателното поле и подаде към връхлитащия Муса Диаби, чийто удар по земя беше слаб и не затрудни Счесни.

В началото на второто полувреме Бруно Мартела стреля от далеч, но покрай целта. В 57-ата минута дойде най-напеченият момент в мача. Меди Бенатия върна към Счесни, който улови с ръце и главният съдия Майкъл Фабри отсъди непряк свободен удар на ъгъла на вратарското поле. След последвалите разправии Андреа Барберис шутира, но полякът изби с крак.

В 65-ата минута дойде най-красивият момент в мача. След разбъркване, Сиви засече със задна ножица и матира Счесни за 1:1! Така Юве получи втори гол през сезон с това  брилянтно изпълнение, след като Кристиано Роналдо даде тон при победата на Реал с 3:0 в Торино първия 1/4-финален двубой в Шампионска лига, игран в началото на месеца.

Юве веднага се втурна в атака и по-късно Кордас с брилянтна намеса изби истински снаряд на Блес Матюиди, насочен точно в сглобката на вратата. В 72-ата минута Гонсало Игуаин стреля с всичка сила от движение от точката за дузпата, но отново вратарят на "акулите" изби.

До края не падна нов гол и срещата завърши 1:1.

Кротоне – Ювентус 1:1

Голмайстори: 0:1 Сандро (16), 1:1 Сими (65)

Кротоне: Кордас, Мартела, Капуано, Чекерини, Фараони, Роден,  Мандрагора, Барберис, Стоян (77-Сампириси), Диаби (63-Трота), Сими
Треньор: Валтер Дзенга

Ювентус: Счесни, Лихтщайнер, Ругани, Бенатия, Сандро, Маркизио (64-Бентанкур), Матюиди, Стураро (68-Куадрадо), Коста, Дибала (88-Бернардески), Игуаин
Треньор: Макс Алегри

Ст.: "Ецио Шида"
Съдия: Майкъл Фабри
Жълти картони: Мандрагора (Кротоне); Бенатия, Лихтщайнер (Ювентус)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2qe1sPikjBw" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>