Италианският национал Леонардо Бонучи заяви, че шампионът Ювентус е неговият дом и трудно си е представял, че ще се завърне при "бианконерите".

Това стана официално факт снощи, след като торинци и Милан размениха защитника с Матия Калдара. "Фантастично е, че отново съм тук! Ювентус е моят дом. Щастлив и развълнуван съм", заяви Бонучи, който преди година изненадващо премина на "Сан Сиро" след скандал с треньора Макс Алегри.

Но 31-годишният футболист остана разочарован от престоя си при "росонерите", което беше в основата на връщането му. Голяма част от тифозите на Юве обаче възнегодуваха от трансфера.

Те се чудят защо ръководството връща Бонучи и е дало на големия съперник Калдара, който е смятан за най-перспективния защитник на Апенините. При медицинските прегледи "черно-белите" фенове са скандирали: "Тук сме за Кристиано, не за Бонучи! Къде е Роналдо?".

Припомняме, че Бонучи е шесткратен шампион на Италия с "бианконерите", има три Купи на страната и игра два финала в Шампионска лига, загубени съответно от Барселона (1:3) и Реал Мадрид (1:4).