Златан Ибрахимович заяви, че престоят му в Ювентус го е превърнал в голова машина. Шведът е в центъра на медийното внимание в последните дни заради информациите, че се е съгласил да подпише шестмесечен договор с Милан до края на сезона срещу възнаграждение от 2,2 милиона евро.

Ибрахимович вече игра за Милан от 2010 до 2012 година, а от март тази година е футболист на Лос Анджелис Галакси. Преди това шведът е защитавал цветовете на друг италиански гранд - Ювентус, където по собствените му думи се е превърнал в голмайстор от топкласа. Ибра премина в Юве от Аякс през 2004 година.

"Всичко се промени, когато преминах в Ювентус. Това е голям клуб, с велики играчи, велик треньор, история. Италиански футбол, Серия А, уау. Тогава Капело непрекъснато ме караше да шутирам към вратата. Имаше моменти, в които просто исках да се прибера вкъщи и да не виждам повече вратата или вратаря. Но накрая се превърнах в машина за голове. В Италия нападателят е най-трудният пост, защото играеш срещу защитници от световна класа. Помня мачовете срещу Паоло Малдини и Алесандро Неста от Милан. Срещу такива играчи имаш по половин голово положение на мач", коментира Ибрахимович, цитиран от ББС.