Треньорът на Ювентус Маурицио Сари изрази недоволството си от представянето на отбора му в защита при статичните положения при равенството 2:2 срещу Атлетико в Мадрид в Шампионската лига.

Италианците пропиляха аванс от 2:0 в последните 20 минута на "Уанда Метрополитано", като допуснаха попадения след центрирания от фаул, а в последствие и от ъглов удар за изравняването в самия край.

"Държахме мача в ръцете си, така че това равенство оставя леко горчив вкус в устата. Ювентус не беше вкарвал на този стадион от доста гостувания, този път реализирахме два гола, а имахме и още 3-4 удара към вратата. Разочароващо е, защото головете на Атлети дойдоха от предвидими ситуации, а ние не бяхме готови за тях.

Клишето е при статични положения да използваме лично пазене, но аз не съм привърженик на това. Просто трябва да бъдем по-концентрирани и по-агресивни при такива ситуации. Знаехме, че съперникът е много добър във въздушните единоборства, но и при двата им гола топката летеше дълго време към нашето наказателно поле, а ние останахме прекалено пасивни и не успяхме да изчистим. Със сигурност ще поработим върху защитата при статични ситуации.

Иначе в този мач показахме решителност и някои от нещата, които се опитваме да правим по време на тренировките. Просто трябва да решим проблема със статичните положения, защото не е нормално да допуснем четири гола в три мача от такива ситуации".