Италианският хегемон Ювентус постигна четвърта поредна победа във всички турнири, след като надделя с 2:0 при гостуването си на Сампдория в мач от 20-ия кръг на Серия "А".

Федерико Киеза откри резултата на стадион "Луиджи Ферарис" в 20-ата минута, а в добавеното време Аарън Рамзи също се разписа. Голямата звезда на шампионите Кристиано Роналдо направи няколко пропуска през първото полувреме и така петкратният носител на Златната топка не се разписа в трети пореден мач в калчото, нещо необичайно за него през този сезон.

В класирането Юве събра 39 точки и се намира на 3-то място, с мач по-малко от лидера Милан (46 т.). "Моряците" остават на 10-та позиция с 26 т. 


В атака за домакините стартираха Фабио Куалярела, който този месец отказа да се завърне в Юве, и Кейта Балде. Клаудио Раниери заложи на още един бивш футболист на Интер в предни позиции – опитният Антонио Кандрева.

Ветеранът Джорджо Киелини започна в центъра на защитата вместо Матайс де Лихт. Атаката поведоха Алваро Мората и Кристиано Роналдо, по крилата Андреа Пирло се довери на Уестън Маккени и Федерико Киеза.

Съперниците влязоха в двубоя в отлична форма. Преди него Самп се намираше в първата половина на таблицата и с 3 победи в последните 4 мача в калчото. Юве пък спечели Суперкупата на Италия, а после надделя Болоня (2:0) за първенство и СПАЛ Ферара (4:0) за Купата.

През първото полувреме на стадион "Луиджи Ферарис" нямаше много интересни положения. Ювентус имаше пълен контрол над мача, а Самп така и не успя да създаде сериозна опасност пред Войсчех Счесни.

Юве също не атакуваше много, но когато го правеше, пред вратата на домакините ставаше напечено. Така се получи и в 20-ата минута, когато Алваро Мората направи отлично двойно подаване с Кристиано Роналдо. Последва успореден пас на испанския национал към Федерико Киеза, който без забавяне намери левия ъгъл за 1:0!

След половин час игра Албин Екдал фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Родриго Бентанкур. Шведът получи жълт картон, което вбеси футболистите на Юве, но това не промени мнението на съдията Майкъл Фабри. От последвалия фаул Роналдо уцели стената. По-късно Кристиано пое с десния крак, шутира силно, но Емил Аудеро изби.

В 40-ата минута Роналдо се измъкна на чиста позиция, но от малък ъгъл не уцели вратата. При атаката имаше и засада, която съдиите не маркираха заради неточния изстрел на португалската звезда. До края на полувремето Кристиано беше изведен сам срещу вратаря, но в последния момент Мая Йошида го спря с перфектен шпагат.

В 54-ата минута Бентанкур изгуби елементарно топката в средата на терена и последва атака за Сампдория. При нея Фабио Куалярела стреля мощно, но Джорджо Киелини обра овациите с невероятна намеса, с която спаси вратата на Юве.

В 56-ата минута дойде и обичайният момент в мачовете на шампионите през сезона. Мората за сетен път не успя да влезе в обувките на Филипо Индзаги и негов гол беше отменен за много тънка засада. След това Счесни спаси шут на Куалярела и след почивката натискът на "Моряците" ставаше все по-силен, но безпочвен.

Така се стигна до 90-ата минута, когато Юве сложи точка на спора. Роналдо с дълъг пас изведе Хуан Куадрадо, той подаде към намиращия се пред опразнената врата Аарън Рамзи и резервата оформи крайното 2:0!  

Сампдория – Ювентус 0:2

Голмайстори: 0:1 Киеза (20), 0:2 Рамзи (90)

Сампдория: Аудеро, Бережински, Йошида, Коли, Ауджело, Кандрева (81-Янкто), Силва (63-Дамсгорд), Екдал, Торсби, Балде (68-Торегроса), Куалярела (68-Рамирес)
Треньор: Клаудио Раниери

Ювентус: Счесни, Киелини, Бонучи, Данило, Куадрадо, Маккени, Бентанкур (75-Рабио), Артур (83-Артур), Киеза (84-Сандро), Мората (78-Бернардески), Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

Генуа, ст.: "Луиджи Ферарис"
Съдия: Майкъл Фабри 
Жълти картони: Торсби, Екдал, Ла Гумина, Дамсгод (Сампдория); Бентанкур, Бернардески (Ювентус)