Интер – Ювентус, първи мач от 1/2-финалите за Купата на Италия, ст.: "Джузепе Меаца", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Видал, Йънг, Лаутаро, Санчес
Треньор: Антонио Конте

Ювентус: Буфон, Данило, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Куадрадо, Бентанкур, Артур, Маккени, Кулушевски, Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

Прогноза на Gol.bg:

Интер приема Ювентус в първи 1/2-финален мач за Купата на Италия. Само преди малко повече от две седмици "нерадзурите" победиха шампионите на "Джузепе Меаца" с 2:0 в Серия "А" и сега ще се опитат да повторят постижението си.

Но този път Антонио Конте няма да може да използва двама от най-важните си футболисти. Това са голмайсторът Ромелу Лукаку и Ашраф Хакими, който след трансфера си от Реал Мадрид, пасна като дялан камък в схемата на отбора. Те са наказани за срещата.

За Юве се завръщат Матайс де Лихт, Алекс Сандро и Хуан Куадрадо, които не играха при поражението от Интер, защото бяха с коронавирус. Сега извън групата на Андреа Пирло са контузените Аарън Рамзи и Пауло Дибала.

"Бианконерите" и "нерадзурите" загряха за зрелището за Купата с рутинни победи в калчото. Юве надделя с 2:0 като гост на Сампдория, Интер бе безапелационен срещу Беневенто – 4:0 у дома. "Старата госпожа" се класира за 8 път в последните 10 години за този етап на турнира след 4:0 над СПАЛ Ферара, докато Интер спечели драматично 1/4-финала с големия си съперник Милан (2:1) с гол на Кристиан Ериксен в 98-ата минута.

В последните години Юве играе успешно като гост на миланци и в последните 12 мача има 5 победи, 4 равенства и 3 загуби. За последно двата отбора играха 1/2-финал за Купата през 2016 г. Тогава Интер и Ювентус си размениха по домакинска победа с 3:0, след което торинци се наложиха с дузпи. В исторически план са се срещали 31 пъти в този турнир. Предимството е на страната на "Старата госпожа" с 14 успеха, 7 равенства и 10 загуби при голова разлика 48:38.

Един от най-паметните резултати за Юве е именно на "Джузепе Меаца" за Купата – 6:2 през 1975 г. Нашата прогноза е, че тази вечер няма да има подобно голово шоу, защото очакваме двата отбора да играят предпазливо и сблъсъкът ще се реши след седмица в Торино.

Прогноза: Интер – Ювентус 0:0